Aon Hewit koopt Workday consulting expert Kloud

05 februari 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Aon Hewitt heeft Kloud overgenomen, een van de grootste gespecialiseerde Workday advies- en implementatiebureaus van Europa. Meer dan 65 Workday-gecertificeerde professionals uit Londen, Parijs en Amsterdam voegen zich bij de HR-gigant. Details over de transactie zijn niet vrijgegeven.

Kloud, een gespecialiseerd Workday consultancybureau, werd opgericht in 2010 door de Britten Matt Lawrence, Ian Maslin, en John Barratt. Alle drie de adviseurs hadden daarvoor een uitgebreide track record opgebouwd op het vlak van HR en Workday software, en deden ervaring op binnen de adviesbranche (waaronder bij Oracle, Solidnet, PwC) en binnen de industrie. De afgelopen vijf jaar kende Kloud een bloeiperiode en groeide naar meer dan 60 werknemers. Het bedrijf krijgt veel erkenning voor zijn functionele expertise en goed werkgeverschap, en staat geregeld genoteerd in toonaangevende (internationale) rankings. Vanuit het hoofdkwartier in Londen*, breidde het bureau uit naar Parijs en recentelijk ook naar Amsterdam, waardoor het is uitgegroeid tot een van de grootste in Workday gespecialiseerde adviesbureaus van Europa van dit moment.

Aon-Hewitt-koopt-KLOUD.jpg

Voor Aon Hewitt ligt de overname van Kloud in lijn met zijn wereldwijde strategie om zijn footprint in de snelgroeiende Workday-markt te vergroten. Opgericht in 2006 is Workday uitgegroeid tot een van de belangrijkste verkopers van financial management- en human capital management software, die door meer dan 500 klanten wereldwijd wordt gebruikt. De op cloud-gebaseerde oplossing ziet zijn marktaandeel snel groeien, mede door zijn positie als efficiënte, gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve tool, in verhouding tot de oplossingen van andere bekende ERP spelers in de markt. Daarnaast stijgt de vraag van klanten naar Workday consulting en –implementaties enorm. Om van dit potentieel te profiteren gaan marktleiders als Aon Hewitt, Mercer, Towers Watson maar ook de Big Four de strijd aan door het vergroten van de capaciteit van hun HR techprocessen.

Bovenop de organische groei, weerspiegelt ook de fusie- en overname activiteit de verhoogde interesse in Workday Consulting. In 2012 kocht Aon Hewitt bijvoorbeeld OmniPoint, een van de grootste Workday dienstenaanbieders in de VS, met zo’n 120 professionals die werden overgeplaatst naar het kantoor. Deloitte kocht dat zelfde jaar bijvoorbeeld Agressor en KPMG kocht de Workday unit van het in de VS gevestigde AXIA Consulting. Een recentere aankoop deed Mercer, die Jeltosa Group overnam, en zo’n 80 professionals de overstap zag maken naar hun Noord-Amerikaanse gelederen.

Ian Maslin, John Barratt en Matt Lawrence

Nu is het wederom Aon Hewitt dat een nieuwe Workday deal heeft gesloten. Met de overname van het Europese Kloud pakt Aon Hewitt de leiding binnen Europa. “Met deze transactie, wordt Aon Hewitt een van de grootste aanbieders van Workday diensten in Europa”, zegt het consultancykantoor, dat zich baseert op inmiddels een team van meer dan 200 Workday experts binnen meer dan 100 landen. “Sofware-as-a-Service modellen als Workday zijn steeds meer aan het opkomen en vormen attractieve platformen voor bedrijven. Dat komt doordat ze de nieuwste technologie, toegang tot upgrades en een flexibel prijsmodel met minimale investeringen in technologie-infrastructuur bieden”, zegt Jonathan Schembor, President bij Aon Hewitt. “Deze overname zorgt er voor dat Aon Hewitt kan opschalen om multinationale klanten te bedienen. Geen enkele andere aanbieder heeft de combinatie van een wereldwijde aanwezigheid, Workday ervaring en operationele expertise om Workday oplossingen wereldwijd te ontwerpen, te bouwen en te implementeren.”.

Kloud’s oprichter – Lawrence, Maslin en Barratt – zullen Kloud binnen Aon Hewitt’s Global Workday Deployment praktijk blijven leiden. Ook de werknemers worden binnen Aon Hewitt geïntegreerd, waarbij transfers plaatsvinden in (met name) Londen, Parijs en Amsterdam. Lawrence kijkt uit naar een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Kloud, en stelt dat het besluit om te fuseren werd genomen om “de capaciteit te kunnen verbreden door middel van Aon Hewitt’s internationale schaal en resources.”

* In de zomer van 2014, betrok Kloud een kantoor in het op drie na hoogste gebouw in Londen (ruim 164 meter), Broadgate Tower, beroemd voor de rol die het speelde in de James Bond film ‘Skyfall’.