KPMG koopt Workday adviespraktijk AXIA Consulting

11 augustus 2014 Consultancy.nl

De Amerikaanse praktijk van KPMG heeft de Workday consultingpraktijk van AXIA Consulting gekocht, een Amerikaanse branchegenoot. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Axia Consulting levert technologie- en business consulting diensten aan zowel grote corporaties als middelgrote organisaties. Het dienstenaanbod omvat enterprise package assessments, implementaties en project management. Opgericht in 2005 heeft het bedrijf momenteel zo’n 50 werknemers in dienst verspreid over vijf kantoren in de Verenigde Staten.

In lijn met KPMG’s ambitie om zijn Workday capaciteiten uit te bouwen, een op cloud-gebaseerde software oplossing op het gebied van human capital en financial management, besloot het Big 4 kantoor om de Workday praktijk van AXIA Consulting over te nemen. “We zijn verheugd om AXIA’s Workday consulting team als leden van de KPMG familie te mogen verwelkomen. AXIA heeft in de afgelopen jaren een sterke track record in de markt opgebouwd, vooral in payrolling, data conversie en integratie met Workday diensten. Met de krachtenbundeling bouwen we onze positie binnen de belangrijke Finance- en HR Transformation markt aanzienlijk uit,” zegt Stephen Lis, KPMG's Management Consulting topman in de VS.

KPMG koopt AXIA Consulting

Stephen Chase, KPMG's service line leader voor Technology, voegt toe, “Door het toevoegen van de diepe en gerichte IT ervaring van deze professionals aan onze Enterprise Solutions praktijk verhogen we onze capaciteit om de behoeften van onze klanten te bedienen op het gebied van technologie en verandermanagement. Bovendien hebben AXIA’s Workday professionals nu toegang tot de uitgebreide capaciteiten die KPMG biedt in de Software-as-a-Service (SaaS) Enterprise Resource Planning markt.”

Ed Mueller, CEO en co-oprichter van AXIA over de krachtenbundeling: "KPMG is momenteel een van de handvol Workday Partners die capaciteiten uitbouwt voor complete Workday Platform delivery, en de cultuur en visie van het KPMG’s Enterprise Solutions team bood een perfecte fit voor ons team. Deze transactie biedt AXIA de mogelijkheid om al onze middelen volledig te richten op onze core consulting- en advisory business.”

Overnamegolf in VS
KPMG bevindt zich in een overnamegolf in de VS. De afgelopen maanden kocht de accounting- en consulting reus corporate finance specialist St. Charles Capital, IT Consulting organisatie Zanett Commercial Solutions en Rothstein Kass, een top-20 zakelijke dienstverlener die zich met name richt op de hedgefondsen markt. Eerder dit jaar kocht het ook BBK, een expert in herstructurering en andere financial advisory diensten.

Nieuws

Meer nieuws over