KPMG Corporate Finance koopt St. Charles Capital

07 juli 2014 Consultancy.nl

De Corporate Finance praktijk van KPMG heeft St. Charles Capital gekocht, een Amerikaanse boutique investment bank die M&A en advisory diensten levert aan mid-market organisaties. Financiële details van de transactie zijn niet vrijgegeven. 

Opgericht in 2005 met hoofdkantoor in Denver, specialiseert St. Charles Capital zich in M&A (sellside en buyside) en capital advisory diensten. Het afgelopen jaar begeleidde de organisatie meer dan 200 M&A transacties met een totale waarde van meer dan $7.1 miljard en haalde het bijna $1.4 miljard aan vermogen op. St. Charles Capital heeft ongeveer 30 werknemers en is met name actief binnen de segmenten technologie, financial services en energie.

“We zijn verheugd dat de zeer gerespecteerde senior bankiers van St. Charles Capital zich voegen bij onze Corporate Finance praktijk. Hun uitstekende industrie-ervaring binnen de technologie-, financial services- en energiesegmenten verhogen onze capaciteit om deze belangrijke marktsegmenten te bedienen,” zegt Phil Isom, hoofd van KPMG Corporate Finance in de VS. “De integratie van St. Charles Capital’s team zal ons vermogen versterken om mid-market organisaties te helpen met het benutten van het hernieuwde M&A optimisme.” 

St Charles Capital part of KPMG Corporate Finance

Overnamegolf
KPMG is de afgelopen periode bezig met een heuse overnamegolf. Recentelijk kondigde het een deal aan om Zanett Commercial Solutions te kopen, een in Cincinnati gevestigd technologie-consulting bureau. In mei kondigde KPMG de overname aan van restructuring advisory organisatie BBK, en onlangs kocht het ook Rothstein Kass, een top-20 zakelijke dienstverlener in de V.S. die hedge fondsen en andere alternatieve investeringsmaatschappijen bedient.

Wereldwijd heeft KPMG een team van ongeveer 2.600 corporate finance professionals, actief binnen 155 landen. “Toegang tot KPMG’s indrukwekkende wereldwijde distributienetwerk en full service advisory capaciteiten binnen de belangrijkste markten zorgt ervoor dat we een veel grotere waarde aan klanten en prospects kunnen bieden,” zegt Michael Franson, President van St. Charles Capital.

Nieuws

Meer nieuws over