Frank Driessen volgt Pascal Hogenboom op als CEO van Aon Hewitt

30 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HR-consultancybureau Aon Hewitt heeft per 1 april 2018 een nieuwe topman. Pascal Hogenboom, die sinds 2013 leiding gaf aan het bureau, draagt het stokje over aan Frank Driessen, die sinds 2001 in dienst is bij Aon Hewitt. 

In december maakte Aon Hewitt Nederland bekend dat Pascal Hogenboom (48) had besloten zijn rol als CEO neer te leggen om zijn verdere loopbaan buiten het bedrijf voort te zetten. Hogenboom is al sinds 2013 topman van Aon Hewitt – onder zijn leiding heeft de adviesorganisatie zich succesvol weten te herpositioneren.

Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland: “Hij heeft de organisatie aangepast om adequaat in te kunnen blijven spelen op de snel veranderende pensioenmarkt. Daarnaast heeft hij zich buitengewoon ingezet voor onze relaties en de verdere ontwikkeling van de Aon United-visie die wij gezamenlijk delen.”

Frank Driessen, CEO van Aon Hewitt

Na de aankondiging van het vertrek van Hogenboom, startten Van Nuland en de overige bestuursleden van Aon Nederland* een zoektocht naar een geschikte opvolger. Hierbij werden kandidaten van zowel binnen als buiten de organsiatie onder de loep genomen, waarbij de keuze uiteindelijk viel op Frank Driessen.

De 50-jarige Driessen is een goede bekende binnen de organisatie – hij werkt al sinds zeventien jaar voor Aon, waar hij gedurende die periode diverse leidinggevende functies heeft mogen bekleden. Momenteel vervult hij de rollen van Chief Commercial Officer (CCO) en Chief Actuary van Aon Hewitt Nederland. Eerder in zijn loopbaan werkte Driessen bij SPF Beheer en Akzo Nobel.

Driessen heeft als belangrijkste taak gekregen om de positie van Aon Hewitt in de pensioen- en investmentmarkt verder uit te bouwen. Het bedrijf concurreert hierbij met grote, wereldwijde rivalen als Mercer en Willis Towers Watson, en tientallen overige spelers in het domein. “Ook willen we klanten nog beter van dienst zijn bij de strategische ontwikkeling en implementatie van lokale en internationale pensioenoplossingen, investmentadvisering en fiduciair management”, aldus Driessen. 

Aon telt in Nederland 2.900 medewerkers verspreid over 31 kantoren. Wereldwijd telt de groep meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen. Aon Hewitt werd eerder deze maand door managers verkozen tot een van de beste adviesbureaus voor HR-advies en human capital diensten.

* Het bestuur van Aon bestaat uit Marc van Nuland (CEO), Frank Driessen (CEO Aon Hewitt), Bob Reichenfeld (CEO Aon Benfield), Rogier Sparreboom (CFO), Michiel van Meer (HR Directeur) en Anneke Lodder (Chief Counsel).