Voormalig Aon Hewitt-CEO start eigen bureau: Arbor Consulting

25 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pascal Hogenboom – voormalig CEO van Aon Hewitt Nederland – heeft een nieuw adviesbureau opgericht: Arbor Consulting. Het bedrijf heeft als doel het duurzaam verbeteren van de prestaties en kwaliteiten van organisaties waarmee wordt samengewerkt.

“Het woord Arbor is Latijn voor Boom”, zegt Pascal Hogenboom, oprichter van het nog jonge adviesbureau uit Budel (Noord-Brabant): “Hoewel niet te ontkennen valt dat het een kleine kwinkslag is naar onze familienaam, zijn Arbor Consulting en het logo bewust gekozen omdat Natasja, mijn zakenpartner en echtgenote, en ik ons ten doel hebben gesteld een grotere bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.” De kernactiviteiten van het bedrijf bestaan uit adviesverlening, (interim) executive management en teamcoaching. 

Binnen de adviesdiensten van Arbor Consulting, worden organisaties ondersteund bij het identificeren van de kansen en risico's waarmee ze te maken hebben en hoe deze met elkaar samenhangen, legt Hogenboom uit: “Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen wij een geïntegreerde strategie om deze risico's te beheersen en kansen te benutten. Wij helpen klanten vervolgens om vertrouwen op te bouwen bij hun stakeholders en silo's binnen hun organisatie af te breken.”

Voormalig Aon Hewitt CEO start eigen bureau: Arbor Consulting

Hogenboom stelt dat de (interim) executive management-diensten vanuit Arbor Consulting met name kunnen worden ingeroepen indien een verandervraagstuk binnen een organisatie onbeantwoord blijft: “Het kan zo zijn dat er een ‘gap’ ontstaat tussen de aanwezige executive kennis en vaardigheden en de benodigde executive kennis en vaardigheden om deze verandering succesvol door te voeren. Arbor Consulting kan instrumenteel zijn bij het invullen van die ‘gaps’ door de inzet van hooggekwalificeerde professionals. Dit kan voor een korte termijn en in overleg voor een langere periode als de situatie daarom vraagt.”

Ten slotte levert het bedrijf ook services op het gebied van teamcoaching. “Het lerend vermogen van een organisatie neemt pas toe als het lerend vermogen van haar leiders wordt ontwikkeld”, benadrukt Hogenboom het belang van teamcoaching. Arbor Consulting biedt klanten verschillende opties om aan dat aspect te werken zoals intervisiesessies met teams (en executive teams), crisismanagement-simulaties met teams (en executive teams) in de profit en non-profit sector en ‘war gaming workshops’ om de strategische agenda te toetsen. Tijdens de sessies wordt ook gebruikgemaakt van de kennis en expertise van gastsprekers en gastdocenten.

Voorgeschiedenis

Tot even geleden werkte Hogenboom voor Aon Hewitt Nederland als CEO; een rol die hij bijna zes jaar vervulde. Gelijktijdig was hij bij Aon Hewitt EMEA (Europe Middle East & Africa) ook onderdeel van de Raad van Bestuur. Eerder vervulde hij verschillende managementfuncties binnen het adviesbureau. Hogenboom begon zijn professionele carrière in 1990 bij Defensie als Marinier. Een jaar later stapte hij over naar RVS Insurance – sinds 2012 onderdeel van Nationale Nederlanden – en hield hij zich bijna drie jaar bezig met financiële dienstverlening. Hierna keerde hij terug naar Defensie, waarna hij bij de VVAA Groep diverse managementfuncties bekleedde. 

Bij Aon Hewitt Nederland is Hogenboom opgevolgd door Frank Driessen. Driessens belangrijkste taak is de positie van Aon Hewitt in de pensioen- en beleggingsmarkt verder uit te bouwen. Het bedrijf concurreert in deze sectoren met grote, wereldwijde rivalen als Mercer en Willis Towers Watson, en tientallen andere spelers. “Ook willen we klanten nog beter van dienst zijn bij de strategische ontwikkeling en implementatie van lokale en internationale pensioenoplossingen, investmentadvisering en fiduciair management”, aldus Driessen.