Bright & Company opgericht door 3 ex-Atos KPMGers

03 december 2005 Consultancy.nl

Drie consultants van de HR consulting tak van Atos Consulting hebben een nieuw consultancykantoor opgericht: Bright & Company. Bright & Company is adviesbureau dat zich richt op strategische HR-vraagstukken en gaat proposities aanbieden op het gebied van HR strategie, leiderchap & talent, HR organisatie en human capital analytics. Oprichters van het niche adviesbureau zijn Marcel Knotter, Ruurd Baane en Patrick Houtkamp.

Bright & Company gaat zich richten op vooral de top 100 organisaties in Nederland. “Wij willen met onze expertise bedrijven helpen om personeelstrategiën te ontwikkelen en implementeren die aantoonbaar zakelijke opbrengsten opleveren” aldus mede-oprichter Marcel Knotter. Een overzicht van de profielen van de drie oprichters:

Over Marcel Knotter
Marcel Knotter (1965) heeft >15 jaar ervaring als organisatieadviseur en is mede-oprichter van Bright & Company. Daarvoor was hij werkzaam bij Atos Consulting en KPMG Consulting (voor de overname door Atos in 2002). Bij Atos Consulting was hij verantwoordelijk voor dienstverlening op het gebied van Human Resources Management, Change Management en Organisational Learning. Marcel werkte als adviseur in Nederland, de Verenigde Staten, China en Indonesië. In die hoedanigheid adviseerde hij meer dan 100 organisaties hoe je met Human Resources Management een échte bijdrage aan organisatieambities levert.

Over Ruurd Baane
Ruurd Baane (1974) beschikt over 11 jaar advieservaring en heeft meer dan 50 nationale en internationale organisaties begeleid op het gebied van Human Resources Management. Ruurd studeerde bedrijfskunde en politicologie en was tot de oprichting van Bright & Company werkzaam bij Atos Consulting en KPMG Consulting. Zijn expertisegebieden zijn het doorvertalen van organisatiestrategie naar HR-strategie, het uitvoeren van HR businesscases, het optimaliseren van HR-functies en het begeleiden van HR-professionals- en -teams.

Over Patrick Houtkamp
Patrick Houtkamp (1967) werkt ruim 14 jaar als adviseur en houdt zich bezig met strategische vraagstukken rond mens en organisatie. Hij is gespecialiseerd in HR-strategieontwikkeling (HR Strategy, People Strategy, Compelling Story) en inrichting en besturing van de HR-functie (doorlichting, (her)ontwerp, realisatie).