Finace koopt BPO specialist FidiTEM van Shell

21 juni 2006 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Financieel dienstverlener Finace heeft Shell Nederland dochter FidiTEM overgenomen. FidiTEM verzorgt de accounting, HR-administratie en andere gerelateerde services en automatisering voor Shell tankstations in Nederland. De aandelen van FidiTEM worden als gevolg van de overname overgedragen naar Finace Service Center.

Finace richt zich met haar Shared Service Center tak specifiek op Business Process Outsourcing van finance, payroll, HR en gelieerde IT activiteiten. Met de overname van FidiTEM is Finace Service Center een van de grotere spelers geworden in Nederland op het gebied van Shared Services.

Directeur Vera Renema van het adviesbureau: "De overname van FidiTEM is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Finace. Finace wil binnen drie jaar een leidende rol spelen op het gebied van Shared Services in Nederland."

Finace onderdeel van Centric
Finace is in september 2005 overgenomen door IT dienstverlener Centric. Centric biedt naast financiële-, HR- en ICT-diensten ook advies- en ingenieursactiviteiten. Finace biedt overheids-instellingen en grote bedrijven financiële en ICT oplossingen. De dienstverlening van Finace berust op drie pijlers, consultancy, detachering en project- en interim-management.