CGI topman Ron de Mos gaat Shell Business Unit leiden

29 april 2014 Consultany.nl

Ron de Mos, de bestuursvoorzitter van CGI Nederland, krijgt per 1 mei 2014 een nieuwe functie binnen het ICT-adviesbureau. Hij wordt wereldwijd verantwoordelijk voor de wereldwijde Shell-divisie binnen CGI. De Mos draagt zijn taken binnen CGI over aan Sake Algra, die als interim CEO is aangesteld.

In november 2012 werd Ron de Mos benoemd tot General Manager van CGI’s Nederlandse landenorganisatie (destijds Logica). Daarvoor werkte hij als Directeur Zakelijke Markt en vervolgens Chief Client Officer voor KPN. Eerder vervulde hij senior managementposities bij IBM, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor Strategic Sourcing en Technology Services, en Inter Access. In de afgelopen 1,5 jaar heeft De Mos CGI geleid door de rebranding van Logica naar CGI, de implementatie van de nieuwe strategie (meer focus) en een grootschalige kostenreductieprogramma. “Ron de Mos heeft samen met het Nederlandse managementteam een succesvolle verandering van de Nederlandse activiteiten gerealiseerd en Nederland teruggebracht naar een positief resultaat,”  zegt CGI topman Michael Roach. “Hiermee is de basis gelegd om de volgende stappen naar omzetgroei te maken”. 

Ron de Mos en Sake Algra - CGI

Shell

In zijn nieuwe rol wordt De Mos verantwoordelijk voor het nieuwe wereldwijde Shell-account, een van de grootste opdrachtgevers van CGI. Dagelijks werken meer dan 1.400 mensen aan Shell-gerelateerd projecten op het gebied van onder meer IT advies, outsourcing en managed services. Om het oliebedrijf beter te bedienen heeft CGI daarom een aparte wereldwijde Business Unit gelanceerd. De Mos zal rapporteren aan Doug McCuaig, EVP van Global Client Transformation Services.

Interim topman

De taken van De Mos worden per direct op interim basis overgenomen door Sake Algra. Hij zal rapporteren aan Serge Dubrana, president Centraal & Oost-Europa.

Nieuws

Meer nieuws over