Eurogroup: Operational Excellence belangrijk in 2012

07 februari 2012 Consultancy.nl

Operational Excellence wordt voor maar liefst 65% van de organisaties het komende jaar belangrijk. Het behalen van hogere klanttevredenheid, lagere kosten en hogere leverbetrouwbaarheid zijn daarbij de voornaamste doelstellingen. Met als gevolg dat er meer belangstelling zal ontstaan voor Operational Excellence methodes en technieken, waaronder Lean, BPM en Six Sigma. Dat blijkt uit het onderzoek "Operational Excellence Survey 2011" van internationaal Eurogroup Consulting.

Het onderzoek naar de status van Operational Excellence bij Nederlandse bedrijven is uitgevoerd in het najaar van 2011. Ruim 100 respondenten uit verschillende branches en verdeeld over verschillende functieniveaus en functiegebieden hebben aan het onderzoek deelgenomen.

Download het rapport Operational Excellence Survey 2011.

Focus op human capital
Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste bron van verbeterpotentieel ligt in de 'mens'. Daarmee is een verschuiving zichtbaar ten opzichte van het verleden, toen met name aandacht is besteed aan het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Organisaties die ervaring hebben met Operational Excellence zien meer potentie in de mens dan in bedrijfsprocessen, terwijl dit voor onervaren organisaties andersom is. Daarnaast wordt inkoop meer dan in het verleden gezien als functioneel gebied waarop verbeteringen te behalen zijn.

Frank Balder, partner bij adviesbureau Eurogroup Consulting: "Operational Excellence staat hernieuwd in de belangstelling. Maar kostenbesparing is niet meer de enige doelstelling. Het gaat om klantfocus, transparantie, en betrouwbaarheid tegen lage kosten. Daarbij is een goede balans tussen processen, organisatie, IT en de mens essentieel."

Over Eurogroup Consulting
Eurogroup Consulting staat voor onafhankelijk organisatieadvies met een sterke focus op de Europese markt. Als Europese adviesgroep helpt zij hun klanten al bijna dertig jaar met het bereiken van hun strategische ambities. Eurogroup Consulting heeft 1,200 consultants in 18 landen, verspreid over 24 kantoren nabij de belangrijkste steden van West-Europa. Door deze structuur kan Eurogroup Consulting lokale kennis inzetten in een internationale markt.

Nieuws

Meer nieuws over