DHV: Het Nieuwe Werken reduceert CO2 met 25%

24 februari 2011 Consultancy.nl

Het nieuwe werken reduceert de CO2-uitstoot gemiddeld met 25% per medewerker. Per medewerker zorgt dit beleid voor 750 kilo minder CO2. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau DHV in opdracht van Vodafone. Vodafone is circa twee jaar geleden begonnen met het implementeren van Het Nieuwe Werken – sinds twee jaar kunnen Vodafone medewerkers bijvoorbeeld zelf bepalen waar en welke tijden ze werken.

"We weten wat de voordelen van mobiel werken zijn in bedrijfseconomisch en sociaal opzicht. Dit onderzoek laat ook de milieuvoordelen zien,” aldus een medewerker van Vodafone tegen NuZakelijk over de resultaten van het DHV rapport. De voordelen worden in het bijzonder gerealiseerd door een vermindering in woon-werkverkeer en een lagere behoefte aan kantoorruimte.

Woon-werkverkeer

De CO2-uitstoot van werknemers wordt voor 77 procent veroorzaakt door woon-werkverkeer. Door thuis te werken of op een ander tijdstip te reizen, besparen werknemers CO2 en dragen volgens Vodafone bij aan de vermindering van files.

Minder kantoorruimte

Ook levert minder kantoorruimte een besparing van CO2 op. De besparingen compenseren de extra uitstoot door thuiswerken en het gebruik van mobiele internet verbindingen.

Capgemini: voorlopers op het gebied van Het Nieuwe Werken (HNW)

Eind februari plaatste Consultancy.nl ook een bericht over Het Nieuwe Werken bij Capgemini. Capgemini, een van de voorlopers op het gebied van HNW in de adviesbranche, heeft verschillende initiatieven uitgerold om medewerkers tegemoet te komen. Ook op het gebied van kosten ziet het adviesbureau voordelen: zo heeft Capgemini naar verwachting 30% minder kantoorruimte nodig waardoor de investeringen zichzelf zullen terugverdienen in anderhalf jaar.

Nieuws

Meer nieuws over