Tien adviesbureaus aanwezig op VNG jaarcongres 2012

05 juni 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vandaag organiseert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) haar jaarlijkse congres in Den Haag. Naar verwachting zullen meer dan 3.500 gasten het tentencomplex op het Malieveld en de andere locaties de regio Haaglanden bezoeken. Adviesbureaus BMC en DHV betalen ieder meer dan €25k om het event te sponsoren. Ruim 150 bedrijven en instellingen, waaronder acht adviesbureaus, hebben een stand op de beurs.

BMC en DHV
DHV, dat jubileumsponsor is van het event, betaalt circa €35.000 aan de VNG. In ruil krijgt het advies- en ingenieursbureau o.a. een stand op de beurs, verschillende offline en online advertentie mogelijkheden, vermelding in communicatie-uitingen (congresfolder, programmaboekje, congreskrant) en de mogelijkheid om deelcongressen of excursies te organiseren. Publieke sector adviesbureau BMC, dat de status ‘sponsor’ heeft verworven, betaalt circa €27.000 voor een iets kleiner pakket aan mogelijkheden.

Acht adviesbureaus met stand op beurs
Een belangrijk onderdeel van het congres is de beurs, waar bedrijven in contact kunnen komen met gemeentebestuurders. Dit jaar hebben naast BMC en DHV ook Conclusion, Eiffel, GITP, Leeuwendaal, Twynstra Gudde en WagenaarHoes een stand. Niche adviesbureaus Cyber Adviseurs (focus op beleid, beheer en organisatie van de buitenruimte) en RBOI (stedelijke ontwikkeling en vastgoed) betalen ook tussen de €3.600 en €5.500 voor een stand van 12m2 op de beurs.

Programma
Het Jubileumcongres biedt een gevarieerd programma. Een plenair gedeelte onder leiding van dagvoorzitters Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek met onder meer: Minister-president Mark Rutte, voetbalicoon Johan Cruijff, Pieter Winsemius, Freek de Jonge, minister Liesbeth Spies van BZK, burgemeester Eberhard van der Laan, trendwatcher Adjiedj Bakas en Hans Goedkoop met Andere Tijden VNG. Tijdens de middag zijn er diverse deelcongressen en workshops voor deelnemers.

De Koningin ook aanwezig

In 2012 staat het congres in het teken van het 100-jarig jubileum van de VNG. Ter ere van het jubileum zal ook Hare Magesteit de Koningin het congres bijwonen. De Koningin ontvangt het eerste exemplaar van het speciale lustrumboek, een bladerboek dat via verschillende thema's in beelden het verhaal vertelt van 100 jaar lokaal bestuur.