Booz & Company en AT Kearney willen fuseren

04 juni 2010 Consultancy.nl

Twee van de meest gerenommeerde management consultancy firma's, Booz & Company en A.T. Kearney, voeren geheime gesprekken over een deal om te fuseren. Hiermee zouden ze, na McKinsey & Company en de Boston Consulting Group, de grootste strategy consulting firma ter wereld worden.
 
Consultancy.nl baseert dit nieuws op informatie verkregen door "insiders" en vroege  berichtgeving van internationale kranten. Volgens deze geruchten hebben de Managing Partners van Booz (Shumeet Bannerji) en A.T. Kearney (Paul Laudicina), elkaar ontmoet en overeenstemming bereikt over diverse details van de deal. Beide partijen zitten momenteel in het due diligence proces om de strategic rationale en synergy drivers van de deal te begrijpen.
 
Bij de deal nauw betrokken Senior Managers en Principals waarschuwen dat er nog geen definitieve beslissing is genomen en dat de onderhandelingen nog stuk kunnen lopen. Bovendien zou iedere vorm van een deal nog goedkeuring nodig hebben van de partners van beide firma's en is het niet zeker of dit alle lokale kantoren zal omvatten.

Booz & Company en A.T. Kearney geven tot dusver geen commentaar op de geruchten.

A.T. Kearney - Booz & Company

Mogelijke deal volgt moeilijke markt

De deal zou komen in een periode waarin consultancy firma's naar mogelijkheden zoeken om hun operaties wereldwijd uit te breiden om in de groeiende internationale behoeftes van hun grootste klanten te kunnen voorzien. Verder kampt de industrie met prijsdruk in bepaalde geografische markten en sectoren van de consultancy markt. De gemiddelde uurtarieven daalden vorig jaar met 10% tot 15%, aldus Kennedy Consulting and Advisory. Ook dit jaar blijven tarieven onder druk staan.

Tweede grote deal binnen 1 jaar

De deal zou de tweede grote overname zijn in de wereldwijde consultancymarkt binnen een jaar tijd. In augustus vorig jaar kocht Deloitte Consulting de Amerkiaanse tak van BearingPoint. De EMEA tak van BearingPoint is - via een Management Buy Out - gekocht door de partners en is blijven functioneren onder het merk BearingPoint.

A.T. Kearney

Na een zeer teleurstellend jaar - opbrengsten daalden van ongeveer $900 miljoen naar $786 miljoen in vergelijking met vorig jaar - zijn er geruchten in de afgelopen maanden naar boven gekomen over de toekomst van A.T. Kearney.

Het belangrijkste gerucht in de markt was dat Boston Consulting Group geïnteresseerd zou zijn om A.T. Kearney over te nemen om zo het gat met aartsrivaal McKinsey te dichten. In sommige markten lekten signalen uit waarin werd onthuld dat AT Kearney op het verlanglijstje stond van de Big Four consultancy bedrijven - die allen graag hun Strategy & Operations consulting praktijk zouden uitbreiden.
 
A.T. Kearney werd opgericht in 1926 door de ex-McKinsey consultant Andrew Thomas Kearney. In 1995 werd A.T. Kearney gekocht door technologie groep EDS, maar in 2006 kochten de partners van A.T. Kearney het bedrijf weer terug. Op dit moment heeft het adviesbureau 2,700 werknemers in 37 landen wereldwijd, waarvan 240 partners.

Booz & Company

Opgericht in 1914 was Booz Allen Hamilton één van de eerste management consultancies. Ongeveer twee jaar geleden splitste Booz haar bedrijf in twee organisaties: Booz Allen Hamilton, welke zich richt op advies binnen de publieke sector (met name in de VS), en Booz & Company, die een focus heeft op consulting binnen de private sector.

Nieuws