Double Effect breidt uit naar de Verenigde Staten

06 februari 2015 Consultancy.nl

Double Effect, een consulting bureau met vier kantoren wereldwijd, heeft haar eerste kantoor in Noord Amerika geopend. Vanuit haar nieuwe basis in de bankiershoofdstad Charlotte heeft het bureau de ambitie geuit om door te groeien in ’s werelds grootste adviesmarkt, met een focus op banking.

Double Effect, opgericht in 2003 in Amsterdam, is een consultancybureau dat zich puur specialiseert op de financiële diensten sector. In haar vroege jaren groeide het managementbureau gestaag, en in 2010 verwelkomde het bureau haar 50ste werknemer. De volgende jaren zette het bureau haar internationale expansie pad in, waarbij de keuze eerst op Singapore viel, de belangrijkste financiële hub van de Asia Pacific regio. Twee jaar later breidde Double Effect uit naar de Duitse markt (Frankfurt) en meer recentelijk werd de Engels markt betreden met de opening van een kantoor in Londen.

Double Effect breidt uit naar de Verenigde Staten

In lijn met de strategische ambities van het bureau is Double Effect nu doorgedrongen naar de andere kant van de Atlantische Oceaan, de Verenigde Staten, met een geschatte marktwaarde van boven de $40 miljard dollar ’s werelds grootste, en misschien wel de meest competitieve, consulting markt. Na het beoordelen van meerdere potentiële locaties viel de beslissing van het management team in het voordeel van Charlotte, North Carolina. Het adviesbureau koos voor Charlotte om haar strategische positie in de Amerikaanse bankenindustrie – de stad is na New York de een na grootste bankiersdistrict van het land, met bijvoorbeeld de Bank of America en Wells Fargo die hun hoofdkantoren voor de East Coast in de stad hebben gevestigd.

Een andere factor die een rol speelde is de lokale aanwezigheid van Synechron, Double Effect’s moederbedrijf, in Charlotte. Na de acquisitie van Double Effect door Synechron in april 2013, kwamen de firma’s overeen om geleidelijk de synergiën tussen de twee te laten groeien, zowel in business development als project delivery. Doordat banken en andere klanten financiële dienstverleners – Synechron is net zoals haar dochterfirma Double Effect een pure FS speler – steeds meer vraag hebben naar geïntegreerde management consultancy en IT services, geloven de twee bureaus dat zij met de bundeling van hun expertise een sweet spot in de markt kunnen bereiken. Gesterkt door een zelfde, succesvolle benadering toegepast in het Verenigd Koninkrijk, geleid door Jeroen Bos, zal de Verenigde Staten dienst doen als hun volgende test case. “Door het combineren van Double Effect’s business consulting expertise met Synechron’s technologische vaardigheden, verwachten wij de groei verder te versnellen en een nieuwe fase van ontwikkeling in te gaan”, legt Pablo van den Bosch uit, medeoprichter en Managing Director van Double Effect.

Double Effect - 5 locations across the globe

Het kantoor in Charlotte komt onder leiding te staan van Selwyn Halbertsma, een Double Effect veteraan met 8 dienstjaren. Hij heeft de taak gekregen de aanwezigheid van Double Effect in de VS op te zetten, de banden met Synechron’s team aan te scherpen en de lokale eminence van het kantoor op te bouwen. Voordat hij zich aansloot bij Double Effect werkte Halbertsma voor Accenture, en volgde daarvoor stages bij Atos en bij Verdonck, Klooster & Associates.

Nieuws

Meer nieuws over