Failliete dienstverlener Nijhof Groep maakt doorstart

14 januari 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Kort na het faillissement maakt Nijhof Accountants & Belastingadviseurs een doorstart. De activiteiten van de samenstelpraktijk worden overgenomen door drie vennoten en TweeDee. Baker Tilly Berk neemt de activiteiten betreffende de controlepraktijk over. Door de doorstart behouden 17 van de 25 Nijhof medewerkers hun baan, ook kunnen lopende opdrachten worden voortgezet.

Nijhof Groep, een van de oudste accountancykantoren van Nederland, kampte de afgelopen jaren met de gevolgen van de economische crisis – zo zag het kantoor onder meer zijn omzet dalen van €5 miljoen in 2012 naar minder dan €3 miljoen in 2014. Maar ook de perikelen rondom het faillissement van vastgoedbedrijf Eurocommerce – een van de grootste klanten van Nijhof Groep – drukte een stevige stempel op het accountantskantoor uit Deventer. Op 6 januari 2015 werd het bureau door de rechtbank Overijssel failliet verklaard.

Failliete dienstverlener Nijhof Groep maakt doorstart

Doorstart
Minder dan een week na het faillissement heeft curator Jeroen Stekelenburg bekendgemaakt dat het bureau een groot gedeelte van zijn activiteiten gaat voortzetten. Een akkoord is gesloten met accountants- en adviesorganisaties TweeDee en Baker Tilly Berk die allebei onderdelen van Nijhof zullen overnemen. De activiteiten van de samenstelpraktijk (13 medewerkers) zullen voortgezet worden door drie vennoten* en TweeDee, terwijl de controlepraktijk van Nijhof (4 professionals) wordt overgenomen door Baker Tilly Berk.

De komende dagen blijven beide teams opereren vanuit de bestaande locatie in Deventer, op korte termijn wordt een verhuizing in gang gezet. In het geval van TweeDee worden de werknemers overgebracht naar een nieuwe locatie in Deventer (Munsterstraat 16), Baker Tilly Berk hevelt de werkzaamheden over naar zijn vestiging in Zwolle.

Door de doorstart kunnen tenminste 17 van de in totaal 25 werknemers van Nijhof hun activiteiten voortzetten en blijven lopende opdrachten van het kantoor gewaarborgd.

* Het betreft de vennoten Wim Derksen, Wilfred Halfman en Wim Nijhof.