The AccelerationGroup en High Select werken samen

12 oktober 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Commercieel adviesbureau The AccelerationGroup is een strategische samenwerking aangegaan met detacheerder High Select. Beide bedrijven blijven autonoom in de markt opereren.

High Select is opgericht in 2001 door Sannie Wijland vanwege de groeiende behoefte aan jong management talent. Het bureau selecteert en begeleidt jonge, academisch opgeleide starters op de arbeidsmarkt via een Traineeship programma, waarbij de Trainees worden ingezet op niet-patiëntgerelateerde projecten binnen de zorg- en welzijnssector. In 2003, toen de onderneming sterke groei doormaakte, werd het partnerteam van High Select versterkt met Jos Korner.

The AccelerationGroup, opgericht in 2006, adviseert in brede zin met hun commerciële uitdagingen. Dit doen ze door verschillende diensten aan te bieden waarbij de directe bijdrage aan oplossingen op korte en langere termijn centraal staat.

The AccelerationGroup

Na een wat mindere periode was High Select op zoek naar commercieel advies en geld om nieuwe mankracht aan te trekken. “De groei blijft achter en we hebben de laatste jaren meer moeite om de propositie goed over het voetlicht te krijgen,” aldus mede-eigenaar Korner. Na een zoektocht van een aantal maanden, inclusief stukgelopen gesprekken met diverse participatiepartijen, sloot het recruitmentbureau een deal met The AccelerationGroup. “Wij waren eigenlijk al een tijd op zoek naar zo’n samenwerking met een commercieel gerichte partner,” zegt Korner. “Hoewel de groei weer is ingezet, verwachten we deze door de samenwerking te kunnen versnellen. Er liggen kansen genoeg.”

Gerd Koops, medeoprichter The AccelerationGroup, over de alliantie: “Deze samenwerking houdt eigenlijk het midden tussen een deelneming en een adviesopdracht. We worden enerzijds aangesproken op onze pragmatische commerciële advieskennis en expertise en anderzijds gaan we gericht helpen om deze onderneming te laten groeien, harder dan ze zelf voorzien hebben. We gaan ons niet alleen richten op het laten groeien van High Select, we bieden deze propositie ook zelf actief aan bij onze klanten omdat we geloven in het concept van instroom van talenten via gerichte projecten en met actieve training en begeleiding.”

High Select werd tijdens de transactie bijgestaan door Holland Corporate Finance.