Martine Melis verbindt zich als partner aan The AccelerationGroup

14 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

The AccelerationGroup heeft Martine Melis aangesteld als directeur. Als lid van het management team en samen met overige directeuren/partners Joost Wijermars, Fedor Hoevenaars en Lars Spannenburg zal Melis vorm en inhoud gaan geven aan de verdere groei van het Amsterdamse consultancybureau.

Martine Melis is een professional met meer dan twintig jaar aan ervaring, opgedaan in uiteenlopende sectoren bij onder meer BT, ABN-AMRO, Accenture, Salesforce en Platform161. In haar carrière heeft ze verschillende commerciële managementrollen bekleed, zowel binnen de lijn als aan de advieskant en daarbij meerdere sales, marketing en digitale transformaties begeleid. Melis kan bogen op uitgebreide consultancyervaring, onder meer op het snijvlak van sales operations en -transformations, business development, digital sales, commerciële transformaties, interimmanagement en go-to-market strategie.

Het afgelopen half jaar heeft Melis als Chief Commercial Officer en daarvoor als Commercial Director leiding gegeven aan digital marketing bedrijf Platform161. Hiervoor vervulde ze de rol van Director Customer Succes bij Salesforce, een aanbieder van social/mobile cloudtechnologieën en CRM applicaties. Ook werkte Melis ongeveer vier jaar voor Accenture. Ze vervulde de rol van Senior Manager binnen de Sales & Customer Service Practice en fungeerde onder andere als Lead voor een B2B sales transformatie in Centraal Europa.

Martine Melis nieuwe aandeelhouder en directeur The AccelerationGroup

In haar nieuwe rol als directeur (en aandeelhouder) versterkt Melis sinds vorige maand The AccelerationGroup, een adviesbureau uit Amsterdam dat zich volledig toelegt op sales & marketing vraagstukken. Samen met mededirecteuren Joost Wijermars, Fedor Hoevenaars en Lars Spannenburg en een kernteam van elf professionals, zal Melis zich richten op het leiden van klantprojecten die gezamenlijk zorgen voor de doorontwikkeling van de consultancy- en interimmanagement-diensten van The AccelerationGroup. Het bureau adviseert opdrachtgevers actief in verschillende branches op het gebied van sales, marketing, distributie, E-commerce, CRM, marketing communicatie en new business, met als doel de commerciële prestaties van deze ondernemingen te verbeteren.

Het partnerteam is verheugd over de versterking van Melis en de ervaring en kwaliteiten die zij meebrengt: “Kenmerkend voor haar aanpak is het vertalen van strategie naar executie, het inzetten van verandering en mensen te verbinden.” Over haar keuze voor het ondernemerschap en haar benoeming als partner, zegt Melis: “Ik zie uit naar de samenwerking om samen veel waarde toe te kunnen voegen voor klanten en mooie en aansprekende projecten te doen. De groei van de onderneming vraagt ook om meerdere aandeelhouders die de groei realiseren. De sterke reputatie van The AccelerationGroup biedt veel mogelijkheden tot groei.”