Fedor Hoevenaars aandeelhouder en directeur The AccelerationGroup

20 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Per 1 januari 2017 is Fedor Hoevenaars gestart als directeur bij The AccelerationGroup. Hoevenaars zal toetreden tot het management team van het adviesbureau en zal samen met mededirecteuren Lars Spannenburg, David Bekke, Gerd Koops en Joost Wijermars concreet vormgeven aan de verdere uitbouw van de groei en de activiteiten van The AccelerationGroup. 

Fedor Hoevenaars is een professional met meer dan twintig jaar ervaring. Hij begon zijn loopbaan als Marketing Manager bij Exact Software. Via verschillende commerciële seniormanagement rollen binnen BT en Verizon groeide hij uit naar zijn meest recente rol als Managing Director bij Tele2, waarbij de focus lag op zowel de consumenten- als zakelijke kant. Een van de meest spraakmakende projecten waarbij Hoevenaars betrokken was, is de complete commerciële lancering van het Mobiele 4G netwerk en merkpositionering van Tele2.

Fedor Hoevenaars - The AccelerationGroup

Na bijna vier jaar bij Tele2 besloot Hoevenaars te kiezen voor het ondernemerschap en heeft zich begin januari als aandeelhouder en mededirecteur verbonden aan The AccelerationGroup, een adviesbureau dat zich specialiseert in sales & marketing vraagstukken. Daarnaast richt het in Amsterdam gevestigde bureau zich op talent solutions: recruitment van senior commerciële professionals, interim recruitment, assessments, onboarding & coaching alsmede interim-management.

Volgens Lars Spannenburg, mededirecteur van het adviesbureau, brengt Hoevenaars ruime ervaring met zich mee: “Wij kennen Fedor al lang vanuit eerdere salesdirectie en algemene directiefuncties waarbij hij sterk leiding heeft gegeven aan groeiende organisaties of organisaties in transitie. Fedor is gespecialiseerd in de feitelijke werking van de commerciële keten, leidinggeven aan turn around, transitie en groei en het versterken van de commerciële prestatie van ondernemingen.”

Binnen The AccelerationGroup zal Hoevenaars zich gaan richten op het versterken van de externe relaties, het realiseren van nieuwe bedrijfsactiviteiten en interim-management. Hoevenaars zegt over zijn nieuwe rol: “Samen met de huidige aandeelhouders en de vele specialisten van The AccelerationGroup kan ik klanten en mijn relaties perfect ondersteunen met het vergroten van hun commerciële slagkracht. Ik zie dat vele ondernemingen worstelen met hun benodigde commerciële transitie. Vanuit deze rol kan ik voor hen hierin veel in betekenen. Zo kan ik al mijn ervaringen en kennis van de afgelopen jaren effectief inzetten. Ik zal mij ook focussen op de uitbouw van de activiteiten van The AccelerationGroup.”