UmbrellaBrand Group neemt belang in The AccelerationGroup

01 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

UmbrellaBrand Group heeft een minderheidsbelang genomen in The AccelerationGroup. Met de krachtenbundeling brengen de twee adviesbedrijven hun expertise op het gebied van datagedreven strategievorming en pragmatische implementatie samen.

Het in 2006 opgerichte The AccelerationGroup helpt bedrijven met het opschroeven van hun commerciële prestaties middels het implementeren van projecten, programma’s, interim en recruiting. “Ons motto is 10% plan, 90% executie”, aldus partner Pieter Plaisier. “We staan voor pragmatische commerciële prestatieverbetering bij onze opdrachtgevers.”

UmbrellaBrand Group bestaat uit drie bureaus – MarketResponse, 4orange, Wonder Insights en RealTime Lead Group – die diensten bieden op het gebied van data, insights en creative consultancy, en klanten zo helpen datagedreven te groeien.

UmbrellaBrand Group neemt belang in The AccelerationGroup

De samenwerking biedt The AccelerationGroup toegang tot de data, tooling en expertises van de UmbrellaBrand-bureaus. “Daarmee kunnen we echt data-driven analyses en inzicht bieden én daar meteen concrete commerciële acties aan koppelen”, vertelt Plaisier.

“Daar blijft het niet bij”, vervolgt hij meteen. “Groei is immers geen tijdelijk project met een einddatum. Het vergt continue focus en aanpassingsvermogen aan veranderende marktomstandigheden en volatiel klantgedrag. Het goed inrichten, meten en bijsturen wordt een essentieel onderdeel van onze aanpak. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers ook na afronding van onze opdracht de werkwijze naadloos succesvol voortzetten.”

Voor UmbrellaBrand past de deal in de strategie van de groep om een volledig portfolio aan full service-marketingdiensten te bieden op het gebied van data science, insights en consultancy.

“Onze bedrijven bieden complementaire dienstverlening en tooling die onze opdrachtgevers in staat stellen om fact-based strategische beslissingen te nemen”, vertelt CEO Jorgen Botermans. “Toch zien we onze opdrachtgevers regelmatig worstelen met de vraag: ‘hoe implementeren we dit nu snel en effectief in onze organisatie en hoe boeken we snel concrete resultaten?’ Met de consultants van The AccelerationGroup bieden we hiervoor de ideale oplossing. Zij zijn perfect in staat die transitie te begeleiden én zorgen voor executiekracht.”

Volgens Plaisier biedt de nieuwe combinatie ook veel waarde voor bedrijven die het potentieel van bestaande klanten beter willen benutten. Veelal gaat de aandacht vooral uit naar het binnenhalen van nieuwe klanten – een gemiste kans, zo stelt de partner.

“Klantdata zijn vaak onvolledig en versnipperd in een organisatie aanwezig. Met hulp van UmbrellaBrand scheppen we in een digitaal proces heel snel overzicht, creëren we een 360°-klantbeeld en kunnen we klantprofielen verrijken met externe data. UmbrellaBrand is een van de weinige partijen die deze services vergaand hebben gedigitaliseerd. Dat biedt ongelooflijk veel kansen om snel groei te realiseren binnen je bestaande klantenkring en de juiste klanten te behouden.”