Joost Wijermars benoemd tot Directeur bij The AccelerationGroup

26 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

The AccelerationGroup heeft Joost Wijermars per 1 juli benoemd tot Directeur. Wijermars treedt toe tot het management team en zal samen met Lars Spannenburg en David Bekke vorm geven aan de verdere uitbouw van het organisatieadviesbureau.

Joost Wijermars heeft ruim tien jaar werkervaring. Hij begon zijn loopbaan bij KPN als productmanager, en groeide daarna door naar programma-manager voor de directie Zakelijke Markt waar hij sturing gaf aan diverse go-to-market projecten. Een van deze projecten was het opzetten van de challenger Telfort Zakelijk – voortbouwend op deze ervaring ging hij vervolgens aan de slag als Directeur Sales & Distributie bij de KPN-dochter. Wijermars was in deze rol verantwoordelijk voor alle verkoopkanalen & distributiestrategie van Telfort Zakelijk en maakte onderdeel uit van het directieteam.

In de zomer van vorig jaar koos Wijermars voor het ondernemerschap – als interim manager was hij de afgelopen twaalf maanden betrokken bij verschillende commerciële turn-around projecten. Na een jaar als zelfstandig adviseur actief te zijn geweest heeft Wijermars zich begin deze maand verbonden aan The AccelerationGroup, een adviesbureau uit Amsterdam dat zich volledig toelegt op sales & marketing vraagstukken.

Joost Wijermars - The Acceleration Group

Wijermars treedt als vennoot toe tot de maatschap en gaat samen met Lars Spannenburg (sinds 2006 partner) en David Bekke (sinds eind 2012 partner) leiding geven aan het bureau. “Samen met de specialisten van The AccelerationGroup kan ik klanten nog beter ondersteunen met het vergroten van de commerciële slagkracht. En samen met mijn nieuwe collega’s de sterke reputatie van The AccelerationGroup verder uitbouwen”, aldus Wijermars over zijn overstap.

Spannenburg over de toetreding van Wijermars: “We hebben Joost leren kennen als een brede programma- & interimmanager gespecialiseerd in sales & distributiemanagement en algemeen programmamanagement. Kenmerkend voor zijn aanpak is de hoge mate van executie, strategisch denken vertalen naar detailniveau en het verbinden van mensen. Binnen The AccelerationGroup zal hij zich richten op het leiden van klantprojecten en samen met de business partners zorgen voor de doorontwikkeling van consultancy en interimmanagement.”