Marijke Gijsbers start als Junior Adviseur bij PBLQ

11 december 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

PBLQ heeft de gelederen afgelopen maand versterkt met Marijke Gijsbers, die als Junior Adviseur in dienst is getreden. Bij het Haagse advies- en onderzoeksbureau gaat Gijsbers zich inzetten voor een sterkere en beter functionerende publieke sector door middel van slimme ICT oplossingen.

Na haar studie Vraagstukken van Beleid en Organisatie aan de Universiteit Utrecht is Marijke Gijsbers (1989) haar carrière gestart als junior adviseur bij adviesbureau Public Result. Hier heeft zij kennis gemaakt met het adviesvak, hoewel ze tijdens haar studieperiode al een eerste blik kreeg door middel van haar onderzoeksstage bij Kirkman Company uit Baarn. Zij was bij Public Result onder andere betrokken bij opdrachten die gericht waren op burgerparticipatie, de zorg en demografische transities. In 2013 is Gijsbers gaan werken voor de Digitale Steden Agenda (DSA), een uitvoeringsprogramma van Stichting Stedenlink, ministeries van Economische Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, G32 en G4*. Hier is Gijsbers betrokken geweest bij het opzetten en door ontwikkelen van dit uitvoeringsprogramma. Zij heeft zich vooral ingezet op het vormgeven van de samenwerking tussen Rijk, gemeenten en andere partners.

Marijke Gijsbers start als Junior Adviseur bij PBLQ

Bij de DSA heeft Gijsbers ervaren dat ICT kansen biedt binnen de publieke sector, die vaak nog blijven liggen. Mede hierdoor besloot ze om begin november de overstap te maken naar PBLQ, een advies- en onderzoeksbureau dat zich volledig richt op de publieke sector. Bij het Haagse bureau zal Gijsbers werkzaam zijn op het snijvlak van beleid & bestuur, verandermanagement en ICT.

* Het doel van de Digitale Steden Agenda is op een innovatieve manier een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken.