Martin van Ernst versterkt Baker Tilly Berk IT Advisory

09 december 2014 Consultancy.nl

Baker Tilly Berk heeft zijn IT Advisory praktijk versterkt met Martin van Ernst, die als partner in dienst treedt. De voormalig BDO partner maakt de overstap van Muis Software, waar hij als commercieel directeur werkzaam was. Met de aanwinst speelt het accountants- en advieskantoor in op de groeiende behoefte aan IT-advies in het MKB.

Martin van Ernst (45) studeerde Bestuurlijke informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg en begon zijn loopbaan als assistent accountant bij een lokaal accountantskantoor. In 2000 maakte hij de overstap naar BDO, waar hij uiteindelijk 15 jaar werkte in de IT-audit en IT-adviespraktijk. In zijn laatst rol als partner was Van Ernst verantwoordelijk voor IT audit-opdrachten en de landelijke IT consultancy-praktijk. In 2002 rondde hij tevens zijn postdoctorale opleiding IT auditing / EDP auditing aan de business school van Universiteit van Tilburg (TIAS) af.

Martin van Ernst, Partner IT Advisory

Na zo’n twee jaar bij Muis Software, een softwarebedrijf uit Heemskerk, keerde Van Ernst onlangs terug naar de adviesbranche: per 1 november is hij aangesteld als partner binnen de IT Advisory praktijk van Baker Tilly Berk. Het bureau merkt volgens eigen zeggen een toenemende vraag naar IT-advies binnen het MKB, en met de versterking verwacht het te kunnen inspelen op de groeikansen. “Met zijn zeer ruime ervaring in de IT audit én IT consulting heeft Martin bewezen dat hij in staat is om de complexe ICT-wereld te vertalen naar voor (mkb-)ondernemers begrijpelijke taal en hen te begeleiden naar werkende oplossingen. Dat is waar onze klanten behoefte aan hebben,” aldus Ted Verkade, bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk.

“Ondernemers vinden ICT vaak complex en ik zie dat zij het lastig vinden om de ontwikkelingen in deze snel veranderende wereld zodanig te vertalen naar hun eigen organisatie, dat het in hun voordeel werkt. Het is onze taak om hen daarin te begeleiden en het succes van ICT-projecten te vergroten,” zegt Van Ernst over de toegevoegde waarde van IT Advisory. Over het onderscheidend vermogen van zijn nieuwe werkgever zegt hij het volgende: “Uniek aan Baker Tilly Berk is dat IT audit en IT advies onder één dak werken. Dat betekent dat wij niet alleen adviseren, maar ook zorgdragen voor het beheersen van de risico’s die gepaard gaan met de inzet van IT, zoals de betrouwbaarheid van data.”

Consultancy versterking
Het is voor Baker Tilly Berk de tweede nieuwe consultancypartner in korte tijd. In oktober werd Edwin Schippers aangetrokken van PwC. Schippers richt zich binnen het bureau op de zorgmarkt.

Nieuws

Meer nieuws over