Edwin Schippers Partner Gezondheidszorg bij Baker Tilly

10 oktober 2014 Consultancy.nl

Accountants- en advieskantoor Baker Tilly Berk heeft Edwin Schippers aangesteld als consultancypartner voor de zorgsector. Edwin Schippers is afkomstig van Big 4 kantoor PwC waar hij in zijn laatste rol partner was binnen de Adviesgroep Gezondheidszorg. In zijn nieuwe rol zal Schippers zorgaanbieders ondersteunen bij het transformeren van hun organisatie voor het verbeteren van hun slagvaardigheid, flexibiliteit en innovatievermogen.

Edwin Schippers
In 1992 behaalde Edwin Schippers zijn ingenieurstitel in Bestuurlijke Informatiekunde aan de Hogeschool van Enschede om vervolgens, drie jaar later af te studeren in Organisatiekunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Aan de VU volgde hij eveneens de postgraduate opleiding Management Consultant. Zijn loopbaan begon Schippers in 1996 bij Big 4 accountants- en advies kantoor PwC, waar hij uiteindelijk zeven jaar zou werken. Bij PwC begon hij als Junior Adviseur en groeide uiteindelijk uit tot Principal Manager Public Sector. In 2002 besloot Schippers de overstap te maken naar Big 4 branchegenoot KPMG, waar hij drie jaar actief was, in zijn laatste rol als Director Healthcare & Public Sector.

Edwin Schippers - Baker Tilly Berk

In de 11 jaar daarop keerde Schippers terug naar PwC, waar hij ruim twee jaar werkte binnen PwC Healthcare Transformatiemanagement om uiteindelijk uit te groeien tot partner binnen de Adviesgroep Gezondheidszorg. Gedurende zijn lange loopbaan deed Schippers brede kennis op van de branche en bouwde hij een groot netwerk op in de Nederlandse én internationale zorgsector. Bovendien was Schippers zo’n acht jaar parttime docent ‘Organization Design & Change’ aan de Vrije Universiteit (2000-2008) en is hij naast zijn werk als organisatieadviseur nog altijd vicevoorzitter in de Raad van Toezicht van de Almeerse Scholen Groep.  

Baker Tilly Berk

Begin oktober was het tijd voor een nieuwe uitdaging en werd Edwin Schippers benoemd tot Partner Gezondheidszorg bij accountants- en advieskantoor Baker Tilly Berk. Het kantoor is verheugd over de komst van zorgexpert Schippers: “Edwin Schippers gaat zorgaanbieders helpen met vraagstukken van strategische en bedrijfsmatige aard. Zorgaanbieders zijn op zoek naar dit soort concrete oplossingen om hun bedrijfsvoering te professionaliseren, zodat zij tijdig de omslag kunnen maken. Wij zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van Edwin Schippers én de samenwerking met financieel adviesbureau voor de zorg Finance4Care, sinds begin dit jaar, in die vraag kunnen voorzien”, aldus Martin Meijer, voorzitter branchegroep Zorg bij Baker Tilly Berk.

Nieuws

Meer nieuws over