Ted Verkade in EMEA bestuur Baker Tilly International

01 maart 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Baker Tilly International heeft Ted Verkade, bestuurslid bij de Nederlandse vestiging van het accountants- en adviesbureau, benoemd tot voorzitter van de EMEA regio. Hij volgt Eyal Horowitz op, die zich gaat toeleggen op de verdere groei en ontwikkeling van het financieel adviesbureau in Israël.

De wereldwijde adviesfirma Baker Tilly International heeft meer dan 25,000 medewerkers in 131 landen. De Nederlandse member firm, Baker Tilly Berk, heeft 19 vestigingen verspreid over Nederland. De ruim 800 medewerkers zijn werkzaam op het gebied van o.a. accountancy, tax, financial advisory, corporate finance en IT consulting.

EMEA Regional Advisory Council
Ted Verkade werkt al meer dan 30 jaar voor Baker Tilly Berk. In 1996 werd hij benoemd tot partner en sinds 2009 is hij ook Managing Director van het adviesbureau. Voor de ervaren adviseur is een plek in de zogenaamde Europe, Middle East and Africa (EMEA) Regional Advisory Council niet nieuw. Hij was tussen 2004 en 2011 ook al voorzitter van de regionale bestuursorgaan. In een reactie laat hij weten dat de focus van zijn rol ditmaal anders zal zijn: “Tijdens mijn eerste termijn als voorzitter lag de focus op het opbouwen van het netwerk in de regio om te zorgen dat we de belangrijkste markten goed kunnen bedienen. Nu staat centraal het realiseren van groei van de internationale business, het stimuleren van de ontwikkeling van de dienstverlening van de member firms in de regio en ervoor te zorgen dat we worden erkend als de toonaangevende dienstverlener in de middenmarkt”.

Baker Tilly Berk - Ted Verkade

Ambitieuze groeistrategie
Geoff Barnes, CEO van Baker Tilly International, voegt toe: "EMEA is een regio met veel onbenut potentieel. We hebben een ambitieuze strategie om onze activiteiten te laten groeien in Afrika, een regio waar een toenemende activiteit van multinationale bedrijven te zien is. Ted is al jaren nauw betrokken bij de ontwikkeling van het netwerk en brengt een schat aan kennis en ervaring. Ik kijk ernaar uit om samen met hem onze strategie voort te zetten om in de markt te worden herkend als een wereldwijd netwerk van vooraanstaande member firms die nauw samenwerken om toonaangevende nationale én internationale cliënten te bedienen”.