Stefan Stroosnijder in dienst bij Adviesgroep Novius

19 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Adviesbureau Novius heeft zijn team begin november versterkt met Stefan Stroosnijder. Hij maakt de overstap van Deloitte Consulting, waar hij bijna vier jaar werkzaam was als Consultant Enterprise Architecture. In zijn nieuwe rol bij Novius zal hij zich voornamelijk bezighouden met vraagstukken op het snijvlak van business & informatieplanning, bedrijfsontwerp en bedrijfsarchitectuur.

Met een master Economics & Informatics op zak, in 2009 behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, startte Stefan Stroosnijder zijn loopbaan bij Portbase, een beheerder van logistieke informatie voor de Nederlandse havens. Stroosnijder had in 2008 al stage gelopen bij het Havenbedrijf Rotterdam, waar hij onderzoek deed naar de business- en IT-alignment van grote IT-projecten. In zijn rol als Project Support bij Portbase was hij verantwoordelijk voor het ondersteunen van de projectmanagers en de afdelingsmanager.

Stefan Stroosnijder - Novius

Vervolgens, begin 2011, voegde Stroosnijder zich bij Deloitte Consulting als Consultant Enterprise Architecture. Bij het Big 4 kantoor voerde hij diverse werkzaamheden uit. Zo werkte hij als procesmodelleur en proces modelleer coach, architect, was hij betrokken bij diverse pakketselecties, heeft hij IT-assessments uitgevoerd en testte hij software. Zijn ervaring ligt met name op het gebied van Business Process Management (BPM) en architectuur.

In 2012 rondde Stefan zijn tweede master, in Business Studies af, aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studieperiode en naast zijn werkzaamheden bij Deloitte, was hij ook actief voor JINC, een non-profit organisatie die jongeren van 8 tot 16 jaar op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt door onder meer beroepsoriëntatie op de werkvloer en het aanleren van sociale vaardigheden. Zo coachte hij de afgelopen jaren bijvoorbeeld VMBO-3 en 3-HAVO om hen te leren wat ondernemen is, was hij carrièrecoach en gaf hij sollicitatietraining.

Novius Kantoor

Novius Adviesgroep
Begin november besloot Stefan Stroosnijder Deloitte te verruilen voor Novius, een advies- en managementbureau dat business georiënteerde opdrachten uitvoert binnen de profit en non profit sector. Eerder dit jaar versterkte Novius het team met Lars Krewinkel, en met de versterking van Stroosnijder heeft het bureau uit Langbroek ongeveer 50 consultants in dienst. Novius is verheugd met de komst van Stefan Stroosnijder: “Met Stefan halen we een talentvolle, leergierige en adviesvaardige Noviaan in huis die met en voor onze opdrachtgevers richting en inhoud geeft aan de bedrijfsontwerpfunctie.”