Bastiaan van de Rakt versterkt adviesbureau VODW

06 november 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau VODW heeft Bastiaan van de Rakt onlangs aangesteld als Principal Consultant Marketing Intelligence. In zijn nieuwe rol zal hij organisaties van advies voorzien vanuit een marketing intelligence perspectief en hen helpen met het uitvoeren van data-gedreven marketing.

Bastiaan van de Rakt behaalde in 2002 zijn master System Engineering and Policy Analysis aan de TU Delft, waarna hij als Junior Researcher werd aangesteld bij Erasmus Research & Business Support. Later dat jaar ging hij als Researcher aan het werk voor het Erasmus Research Institute of Management. Medio 2003 zette hij vervolgens INITI8 op, een strategie adviesbureau met een focus op de zorgsector in Nederland. Hiermee bood hij beleidsmatige ondersteuning aan bedrijven op basis van computersimulaties en scenarioanalyses als business intelligence producten en bijbehorende diensten. Na negen jaar ging hij zich binnen INITI8 meer toeleggen op de vraag hoe bedrijven in Retail en Finance zich kunnen voorbereiden op data-gedreven sturing van Marketing.

Bastiaan van de Rakt - VODW

Vervolgens legde Van De Rakt in 2013 zijn werkzaamheden bij INITI8 neer om een Predictive business unit op te zetten als Senior Predictive Analytics Specialist bij i3 Predictive Analytics, een adviesbureau gespecialiseerd in Corporate Finance Management, Business Intelligence en Data Warehousing. In deze functie implementeerde hij predictive analytics pilots bij een aantal grote Retail organisaties.

Marketing Intelligence
VODW heeft Bastiaan van de Rakt recent aangesteld als Principal Consultant Marketing Intelligence. Vanuit deze functie zal hij vanuit Marketing Intelligence perspectief organisaties adviseren en ondersteunen bij het succesvol uitvoeren van data-gedreven marketing, voornamelijk op het vlak van big data, predictive analytics, pricing en klantwaardebepaling. Binnen het adviesbureau zal hij zich specialiseren in het omzetten van steeds sneller groeiende, ongestructureerde high frequency data tot (real time) beslissingen. Naast zijn nieuwe werkzaamheden bij VODW is Van De Rakt extern adviseur bij de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek en neemt hij deel in de RvA van NetQ Healthcare.

Nieuws

Meer nieuws over