Erik Schell Senior Consultant bij adviesbureau Morgens

06 november 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Erik Schell heeft per begin oktober de gelederen versterkt van organisatieadviesbureau Morgens. Hij is aangesteld als Senior Consultant, Verandermanager en Coach, en zal zich vanuit die rollen gaan richten op het snijvlak van (proces)optimalisatie en gedragsverandering in organisaties. Voorheen deed hij enkele jaren consultancyervaring op als Consultant bij bureaus Rijnconsult en House of Performance.

Erik Schell
Na het behalen van zijn master Arbeid- en organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, startte Erik Schell zijn loopbaan bij KPN in 2007 als Adviseur Human Resources. Als HR business partner was hij betrokken bij verschillende grote reorganisaties van KPN Zakelijke Markt/Getronics. En als intern adviseur was hij betrokken bij grote veranderingen binnen de HR functie, waarbij HR rollen strikter werden gescheiden en operationele onderdelen werden geoutsourced.

Erik Schell - Morgens

Adviesbranche
Schell werkte bij KPN veelvuldig samen met diverse adviesbureaus en ontdekte dat er gedurende deze trajecten meer resultaten werden geboekt en voor hem persoonlijk meer te leren viel. De stap naar consultancy was voor hem daarmee een logische stap in zijn ontwikkeling. In 2010 vertrok Schell naar het Utrechtse adviesbureau House of Performance (HofP), waar hij uiteindelijk vier jaar zou werken als Consultant. In februari van dit jaar besloot Schell zich te voegen bij het Rijnconsult, een organisatieadviesbureau uit Houten, waar hij - opnieuw in de rol van consultant - zo’n acht maanden zou blijven. Bij de beide consultancybureaus specialiseerde Schell zich in organisatieverandering en op het gebied van onder meer Lean, Strategie Executie en customer excellence.

Aanvullend aan deze ‘harde’ aspecten van organisatie verandering is hij zich blijven door ontwikkelen op de ‘hardnekkige’ kanten van organisatieverandering. Zo behaalde hij in 2012 zijn MBTI certificering en volgt hij momenteel een studie in professionele communicatie/coaching via Phoenix Opleidingen, die zich specifiek richt op het begeleiden van mensen en organisaties in ontwikkeling. Tevens is Schell sinds dit jaar Organisational Behavior Management (OBM) practitioner, opgeleid en gecertificeerd door de Vrije Universiteit Amsterdam. OBM is dé praktische wetenschappelijke methodiek die kan zorgen voor structurele en blijvende gedragsverandering in organisaties Deze aanpak legt de focus op gedragsbeïnvloeding en sluit prima aan bij bestaande organisatieverbeteringsprogramma’s, waaronder Lean, Six Sigma en ITIL. OBM is gestoeld op wetenschappelijke fundamenten van meting, analyse en sturing van menselijk gedrag.

Morgens Algemeen

Morgens
Begin deze maand besloot Erik Schell een nieuwe uitdaging aan te gaan en voegde zich bij het Leidse adviesbureau Morgens, waar hij is aangesteld als Senior Consultant, Verandermanager en Coach. Het adviesbureau, dat gespecialiseerd is in proces-, project- en verandermanagement, is verheugd over de komst van Schell en zijn kwaliteiten: “Erik is enthousiast, energiek, creatief, resultaatgericht, analytisch én pragmatisch, en bovendien ervaren in het overbrengen en werken volgens Lean gedachtengoed, procesoptimalisaties, en customer excellence.”