Eveline Dowling versterkt team van Double Effect

30 oktober 2014 Consultancy.nl

Eveline Dowling heeft per 1 oktober de gelederen versterkt van Double Effect, een consultancybureau gespecialiseerd in financial services. Dowling is afkomstig uit de bankensector en werkte de afgelopen jaren in diverse functies voor de Commonwealth Bank Australia en Westpac. In haar nieuwe functie bij Double Effect zal zij zich als Management Consultant gaan richten op advies en projectwerk op het gebied van internationale regelgeving.

Eveline Dowling
In 2003 rondde Eveline Dowling haar master af in Financial Business Administration aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens startte zij haar loopbaan als Financial Manager bij Corrino Media Group, waar zij onder meer verantwoordelijk was voor alle financiële zaken, het uitbouwen van relaties, en het aantrekken van kapitaal van financiers en investeerders.

Eveline Dowling versterkt team van Double Effect

In 2005 vertrok zij naar CSM Benelux, een beursgenoteerd food & beverage bedrijf, waar zij als Management Accountant onder andere nauwe relaties onderhield met diverse dochterondernemingen, verantwoordelijk was voor het rapporteren van managementinformatie van deze vestigingen, en tevens content leverde voor periodieke aandeelhoudersrapporten. Het jaar erop ging Dowling als Senior Business Analyst aan het werk voor Westpac, een gerenommeerde bank in Australië. Onder haar verantwoordelijkheden bij de Finance afdeling vielen de ontwikkeling van business cases voor de outsourcing van offshore callcentres en het bieden van financieel inzicht, advies en hulp aan het Sourcing team ten aanzien van hun procurement deals.

Vanaf 2007 tot 2011 werd Dowling als Senior Business Analyst aangesteld bij de Commonwealth Bank, tevens in Sydney, Australië, waar zij binnen het anti-money laundering en sanctions programma verantwoordelijk was voor onder meer Trade Financing, Electronic Funds Transfers, Record Keeping en Employee Due Diligence. Verder communiceerde ze met aandeelhouders binnen alle lagen van de organisatie en ontwikkelde zij enkele verbeterprogramma’s.

Dowling keerde begin 2013 terug bij Westpac waar zij drie maanden de rol van Projectmanager vervulde. Ze leidde een saneringsproject om te zorgen voor AML/CTF compliance van een grote klantendatabase en wist het project succesvol af te ronden binnen drie maanden. Hierna ging ze opnieuw aan de slag bij de Commonwealth Bank en was zij als Projectmanager verantwoordelijk voor het FATCA Program* in het uitgebreide Aziatische netwerk van deze bank. Dowling was hierbij onder andere verantwoordelijk voor een projectteam van Business Analisten en Changemanagers, diverse teams van consultants wereldwijd, en tevens voor het budget.

Double Effect

Double Effect
Inmiddels weer terug in Nederland, besloot Eveline Dowling per 1 oktober aan de slag te gaan bij Double Effect, een consultancybureau met een focus op het financial services segment. Met haar ruime kennis, opgedaan binnen de financiële wereld, zal Dowling zich in haar nieuwe functie als Management Consultant richten op het snijvlak van internationale regelgeving en de impact, risico’s en met name mogelijkheden daarvan voor organisaties. Double Effect is verheugd over de komst van Dowling: “Met Eveline halen we flink extra ervaring binnen op het gebied van FATCA en gelijksoortige regelgeving. Aangezien er nog een hoop regelgeving op banken afkomt, zoals de Common Reporting Standards, zijn we erg blij met deze versterking van ons team.”

* Foreign Account Tax Compliance Act Program.

Nieuws

Meer nieuws over