Food Inspiration Days: Google Glass in de keuken

20 oktober 2014 Consultancy.nl

Vandaag en morgen vinden de Food Inspiration Days plaats. Tientallen professionals werkzaam in de foodsector zullen naar Eindhoven afreizen om het 2-daagse evenement bij te wonen, waarbij ze inzicht krijgen in de belangrijkste trends en innovaties op het gebied van eten, smaak en voeding. Een van de innovaties die tijdens het event wordt onthuld is een Google Glass oplossing voor in de keuken, ontwikkeld door ISS Catering Services, Nestlé en Magnus.

Google Glass neemt vlucht
Google Glass technologie neemt nog altijd een enorme vlucht. We kenden al Google Glass toepassingen in de zorgsector, een combinatie van Google Glass en TV, en natuurlijk de onlangs gelanceerde app voor de smartwatch, ontwikkeld door Ordina en SNS Bank. Nu is het de beurt aan een Google Glass toepassing voor de professionele keuken. In samenwerking met ISS Catering Services en Nestlé Professional heeft IT consulting specialist Magnus enkele unieke toepassingen bedacht, die zij op 20 en 21 oktober tijdens de tweedaagse Food Insipiration Days zullen presenteren. 

 

 

De Food Inspiration Days, een initiatief van Food Inspiration Magazine, is een tweedaags evenement dat in het teken staat van food, trends, ondernemerschap en businessmodellen. Het event wordt ieder jaar bezocht door vele honderden professionele (chef)koks, ondernemers en overige professionals uit de foodbranche. Het centrale thema van de 2014 editie is ‘Reïnventing Traditions', waarbij de focus ligt op traditionele bereidingswijzen, ambachtelijk werken en pure smaak. Bovendien is er veel aandacht voor de laatste foodtrends en innovatieve en technologische toepassingen.

Koken met Google Glass
Een van die toepassingen komt uit de koker van ISS Catering Services (ISS), Nestlé Professional en technologiespecialist Magnus, die tijdens het evenement de mogelijkheden van Google Glass zullen testen op het gebied van koken. Zij testen culinaire toepassingen die zorgen voor een optimale kookbeleving en ondersteuning van (chef)koks. Net als bij de Google Glass oplossingen in de zorg is het idee achter de toepassing dat koks hun handen vrij hebben waardoor zij met behulp van de bril de kwaliteit en efficiëntie tijdens het koken kunnen verhogen. Magnus stond aan de basis van de ontwikkeling van deze unieke ‘wearables’ oplossing en zal ook in de toekomst ISS en Nestlé ondersteunen en adviseren bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

Google Glass in de keuken

Hoe het werkt
Door met Google Glass de barcodes van producten in te scannen krijgen de koks filmpjes te zien – ontwikkeld door culinaire professionals van Nestlé – met uitleg over bijvoorbeeld recepten of andere informatie met betrekking tot de levensmiddelen. Door bovendien informatie te leveren over het aantal aanwezige gasten, de juiste dosering van de ingrediënten of tips te geven met het oog op de bereidingswijze, hebben (zowel beginnende als ervaren) koks de perfecte tools in handen om zich volledig te richten op het leveren van de hoogste kwaliteit en optimale smaakbeleving. Tenslotte zorgt Google Glass voor de juiste dosering van voedingsmiddelen, wat leidt tot minder voedselresten en verspilling.


Profiel

×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup