Ordina en SNS ontwikkelen app voor Google Glass

09 september 2014 Consultancy.nl

ICT-dienstverlener Ordina heeft in opdracht van SNS Bank een app ontwikkeld voor de Android smartwatches en Google Glass waarmee gebruikers hun saldo kunnen checken. Dit initiatief van SNS Bank past in de huidige trend waarin banken apps ontwikkelen voor nieuwe draagbare technologieën, de zogenaamde ‘wearables’. 

Wearables
Anno 2014 wordt de wereld steeds meer gedomineerd door gemakzucht en altijd-en-overal-bereikbaar-zijn. Na smartphones en tablets vormen 'wearables' de nieuwe technologiegolf die op ons af lijkt te komen. Wearables zijn draagbare technologieën die je om je arm, op je lichaam of in je kleding kan dragen.

Ordina en SNS ontwikkelen app voor Google Glass

SNS Bank één van de voorlopers
In Nederland is SNS Bank de eerste bank die een app lanceert voor zowel de smartwatches als Google Glass. Met de app kunnen gebruikers altijd en overal hun saldo checken. Patrick Kuijsters, directeur Marketing SNS Bank: "Uit onderzoek blijkt dat bijna al onze klanten hun saldo gemiddeld één keer per dag op hun mobiel bekijken. Met de Android smartwatches en Google Glass-app kun je op nog meer manieren je saldo bekijken. Dat is handig want zo heb je inzicht in je saldo waar en wanneer en met welk apparaat je maar wilt. Deze ontwikkeling past bij onze ambitie om klanten zo goed mogelijk inzicht te geven in eigen geldzaken. “De app werkt met behulp van stemcommando’s. Er zijn plannen om op termijn meerdere bankrekeningen te kunnen weergeven op de app. Ook zijn er ideeën voor uitbreidingen, zoals het doen van betalingen.

Ordina
Sinds begin dit jaar heeft Ordina samen met SNS Bank aan de smartwatch gewerkt. Ordina toont hiermee haar expertise in het vergemakkelijken van het leven van mensen door middel van technologische innovaties. De technologie past zich aan de mens aan, in plaats van andersom. Stépan Breedveld, Ordina’s CEO, zegt daar het volgende over: “Met behulp van toegepaste technologie, zoals virtual reality, augmented reality en wearables, probeert Ordina haar klanten te ondersteunen met het bedenken van oplossingen die het leven vergemakkelijken op het gebied van onder meer gezondheid, werk, veiligheid of de financiën. De mens staat daarbij centraal. Dit doen we vanuit onze missie Samen Duurzaam Innoveren, omdat we geloven dat dit de manier is om ervoor te zorgen dat ICT weer vóór mensen gaat werken.”

Nieuws