Krijn Pepping en Damien Folkerts versterken Morgens

21 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgens, een adviesbureau gespecialiseerd in proces-, project- en verandermanagement, heeft afgelopen maand de gelederen versterkt met Krijn Pepping en Damien Folkerts. De twee adviseurs zijn aangesteld als respectievelijk Principal Consultant en Consultant.

Krijn Pepping
Na in 2000 zijn bachelor Business Administration behaald te hebben aan de Hogeschool van Utrecht, studeerde Krijn Pepping verder aan de Erasmus University Rotterdam, waar hij vier jaar later zijn master Business Administration behaalde. Pepping startte zijn loopbaan in 2004 als Programma Manager bij Zorgonderzoek Nederland Medische Wetenschappen (ZonMw), en hield zich bezig met de doelmatigheid van medische innovaties. Eind 2005 werd Pepping als Consultant aangesteld bij TRAG Performance Intelligence Group, tegenwoordig Performation*, waar hij managers en specialisten van ziekenhuizen ondersteunde bij het verbeteren van processen en het beheersen van kosten.

Krijn Pepping en Damien Folkerts

Na zo’n zes jaar bij Performation heeft Pepping gekozen voor een nieuwe uitdaging bij Morgens. Bij het Leids adviesbureau, waar hij afgelopen maand is gestart als Principal Consultant, gaat hij opdrachtgevers in de zorgmarkt helpen bij onder meer cost management, quality management en operational excellence vraagstukken. “Het is een open deur, maar er moet ontzettend veel gebeuren in zorginstellingen. Beleid is hier ook op gericht, maar het management zit in een interventiefuik. Er moet steeds meer, maar het lijkt het management aan de juiste middelen te ontbreken om hun organisatie krachtiger te maken. Hierdoor staan organisaties stil, terwijl vooruitgang noodzakelijk is. Ik krijg ontzettend veel energie om mensen uit deze spagaat te halen en het geeft me erg veel voldoening als ik dat voor elkaar krijg. Daar sta ik ’s ochtends graag voor op!” aldus Pepping.

Damien Folkerts
In 2009 behaalde Damien Folkerts zijn Bachelor in Molecular Science and Technology (MST) aan de Universiteit Leiden en vorig jaar ook zijn Master of Science in MST. De afgelopen vier jaar werkte hij daarnaast bij WoonZorgCentra Haaglanden (WZH), een aanbieder van specialistische patiëntenzorg. Bij het WZH vervulde Folkerts onder meer de rol van Medewerker Cliëntadministratie (2009-2011), Medewerker Planning & Control (2011-2013), en was hij in zijn laatste rol het afgelopen jaar werkzaam als Business Information Analyst.

Per 1 september is Folkerts aangesteld als Consultant bij Morgens. “Elke verandering in een organisatie heeft een menselijke kant. Mensen zullen zelf moeten begrijpen waarom er gekeken wordt naar verbeteringen en daardoor mogelijk veranderingen ontstaan. Ik vind het gaaf om de harde feitelijke kant samen te brengen met de zachte menselijke kant op individueel en op groepsniveau", aldus Folkerts over zijn motivatie voor de overstap.

* In 2012 fuseerde TRAG Performance Intelligence Group met Performation, een organisatie die ziekenhuizen en andere zorginstellingen helpt om beter inzicht te krijgen in hun kwaliteit en kosten.