BoerCroon wil herstructureren en plant doorstart

03 oktober 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het gerenommeerde adviesbureau BoerCroon bevindt zich in de financiële problemen. Dat meldt Het Financieel Dagblad vanmorgen, dat zich baseert op interne bronnen. Medewerkers van het Amsterdamse bureau krijgen vandaag te horen dat het bedrijf een doorstart gaat maken met de gezonde onderdelen.

Volgens het FD kampt BoerCroon met een  terugval van adviesopdrachten, waardoor het grote moeite heeft aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Daarnaast heeft de maatschap te maken met hoge reorganisatiekosten (voor afvloeiing van overtollige medewerkers) en kampt het met een schuldenlast. In het kader van de financiële problemen heeft ING, een van de grotere financiers van de bank, het bureau ondergebracht bij de afdeling bijzonder beheer, wat betekent dat het onder verscherpt toezicht staat.

BoerCroon - Business Creators

Om de situatie op te lossen is het management team van plan om een herstructureringsprogramma op te zetten, waarbij de gezonde onderdelen van het adviesbureau in een afgeslankte vorm verder zouden gaan, mogelijk in een nieuwe juridische entiteit. Bestuurder Jos Zandhuis licht de plannen vanmorgen toe.

Consultancy.nl blijft de ontwikkelingen op de voet volgen - meer informatie volgt binnenkort.