Hay Group: 10 Meest Bewonderde Bedrijven van India

02 september 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Fortune Magazine heeft in samenwerking met organisatieadviesbureau Hay Group zijn 2014 editie van ‘India’s Most Admired Companies’ gelanceerd. Deze prestigieuze lijst wordt gedomineerd door FMCG reus ITC, gevolgd door het techniekconglomeraat Larsen & Toubro (L&T) en Hindustan Unilever.

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben Fortune en Hay Group de handen ineengeslagen om de mate waarin Indiase bedrijven bewonderd worden te onderzoeken. De methodologie is gebaseerd op een enquête die de respondenten vraagt hun ‘peers’ te rangschikken op een schaal van tien parameters. Onder deze parameters vallen corporate governance, uithoudingsvermogen, sociale impact, investeringswaarde, product-/dienstkwaliteit, innovatie, kwaliteit van leiderschap, talent-ontwikkeling, werknemer ‘empowerment’ en business footprint. Dit jaar werden meer dan 500 bedrijven binnen de 15 belangrijkste sectoren opgenomen in de ranking.

Een overzicht van de Fortune Top 10 Meest Bewonderde Bedrijven van India:

Top 10 Meest Bewonderde Bedrijven van India

ITC onderscheidt zich voornamelijk door hoge scores op de parameters corporate governance, uithoudingsvermogen, productkwaliteit en werknemers’ ‘empowerment’. De nummer twee, L&T, scoorde het hoogste op leiderschap, terwijl Hindustan Unilever relatief hoog scoorde op onder meer talentontwikkeling, productkwaliteit en leiderschap. Volgens Sridhar Ganesan, Country Head van Hay Group in India, scheidden twee criteria de Top 10 van de rest van de winnaars: corporate governance en sociale impact.

Wereldwijde ranking

Het is niet de eerste keer dat Fortune en Hay Group samen onderzoek verrichtten. De twee bedrijven hebben nu een aantal jaar gezamenlijk dezelfde lijst op wereldwijde schaal uitgebracht – bekend als ‘Fortune World’s Most Admired Companies’.