Matthijs Groeneveld versterkt BoerCroon als consultant

12 augustus 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Matthijs Groeneveld is in dienst getreden bij adviesbureau BoerCroon. Groeneveld zal in zijn nieuwe positie het Healthcare team van BoerCroon versterken als consultant. Hij zal zich richten op strategische vraagstukken en het samenbrengen van partijen in de zorg.

Eerder was Groeneveld (31) werkzaam als strategisch adviseur bij Zorgverzekeraars Nederland. Hier hield hij zich namens de zorgverzekeraars bezig met het verder ontwikkelen en implementeren van een strategie om uniform uitkomsten in de zorg te meten en te benchmarken om zo de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. Directe aanleiding voor dit traject was de visie die hij gevormd heeft met anderen deelnemers van de Nationale DenkTank 2013. Hiervoor was Groeneveld als postdoctoral research fellow werkzaam aan Harvard University, waarvoor hij een Medical Reseach Council (MCR) Centenary Early Career Award heeft gekregen. Groeneveld heeft in Leiden Biology and Science Based Business gestudeerd en is gepromoveerd aan Cambridge University. 

Matthijs Groeneveld - BoerCroon

Met zijn brede kennis over de gezondheidszorg, markt- en strategieontwikkelingen is BoerCroon volgens Groeneveld de logische volgende stap: “Ik heb vanuit de kant van de aanbieder en zorgverzekeraar gezien dat er in de zorg nog altijd zoveel kansen op verbetering en kostenbesparing liggen. BoerCroon lijkt bij uitstek een partij die hier op in kan spelen en de expertise heeft om visie en praktische haalbaarheid te combineren in het advies.”