BoerCroon CF VP Richard Tieleman naar TIIN Capital

31 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Investeringsnetwerk TIIN Capital heeft Richard Tieleman onlangs aangesteld als Investment Manager. Tieleman maakt de overstap van BoerCroon, waar hij de afgelopen drie jaar als Vice President werkzaam was binnen de Corporate Finance praktijk.

Richard Tieleman
Tieleman behaalde in 2005 zijn Master of Science in Financiële Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn studie was hij reeds werkzaam bij Simon A Cohen Vermogensbeheer (inmiddels Petercam, red.), waar hij zich opwerkte van Asset Portfolio Administrator naar Junior Asset Manager Consultant en uiteindelijk als Asset Manager in 2005.

Het jaar daarop, met een mastertitel op zak, voegde hij zich bij Mazars Berenschot Corporate Finance (MCBF), waar hij startte als Business Analist. Twee jaar later werd hij Consultant en in 2010 werd hij benoemd tot Senior Consultant Corporate Finance. In die rol was Tieleman verantwoordelijk voor de uitvoering van M&A projecten en complexe valuaties, naast zijn werkzaamheden als lid van het business services industry team. In die periode behaalde Tieleman tevens zijn postdoctorale opleiding Business Valuation (2008) en is hij sinds 2010 erkend Register Valuator en verbonden aan de beroepsverenigingen NIRV en SWBO.

Richard Tieleman - BoerCroon - TIIN Capital

BoerCroon
In 2011 besloot Tieleman de overstap te maken naar BoerCroon, een expert op het gebied van interim-management en corporate finance. Bij het consultancybureau werd hij benoemd tot Vice President Corporate Finance. De afgelopen drie jaar was Tieleman verantwoordelijk voor de uitvoering van M&A projecten, complexe regelgeving en bedrijfswaarderingen.

TIIN Capital
Eerder dit jaar, in mei, besloot Tieleman dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Hij verruilde BoerCroon voor TIIN Capital, een netwerk dat informele investeerders in contact brengt met innovatieve start-ups in het MKB segment. TIIN Capital investeert vooral in ICT en high tech ondernemingen en was de afgelopen zeven jaar betrokken bij zo’n 50 participaties. In zijn nieuwe rol bij TIIN Capital zal Tieleman zich als Investment Manager bezighouden met het beheren van participaties, en het beoordelen en realiseren van nieuwe deelnemingen, naast het begeleiden van degenen die hun samenwerking met TIIN Capital beëindigen.