Zuidas kantoor Deloitte en AKD verkocht aan Duitsers

11 juli 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Projectontwikkelaar OVG heeft The Edge, het toekomstige Zuidas kantoor van zakelijke dienstverlener Deloitte en advocatenkantoor AKD, verkocht aan de Duitse vastgoedbelegger Deka. Naar verwachting hebben de Duitsers €200 miljoen betaald voor het duurzame kantoor dat dit najaar wordt opgeleverd.

Computer met een dak erop
Het gebouw aan de Zuidas moet het meest duurzame gebouw in het zakendistrict worden. Het heeft als eerste kantoor van Nederland het BREEAM-NL ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat gekregen, de hoogste onderscheiding op een schaal van 1 tot 5. Te danken aan zonnepanelen, warmtekoude-opslag en led-systemen. Coen van Oostrom, oprichter en CEO van OVG: “Het is een computer met een dak erop.” Het pand met een oppervlakte van zo’n 40.000 m2 zal in Q3 opgeleverd worden aan Deloitte en AKD.

Deloitte - The Edge

Alhoewel vastgoedbelegger Deka en projectontwikkelaar OVG de transactieprijs niet naar buiten hebben gebracht, gaat het volgens analisten om een bedrag van circa €200 miljoen. Van Oostrom wil ook niet ingaan op de prijs, maar zegt er het volgende over: “De prijs is ieder geval wel in lijn met de prijzen die recentelijk zijn betaald aan de Zuidas.” Naast Deloitte en AKD overweegt ook zakenbank en vermogensbeheerder Kempen & Co om zich in The Edge te vestigen.