Nieuw Deloitte kantoor aan Zuidas zeer duurzaam

18 september 2012 Consultancy.nl

Het nieuwe kantoor van Deloitte aan de Zuidas in Amsterdam heeft als eerste in Nederland het BREEAM-NL ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat gekregen. Daarnaast is het pand, met een oppervlakte van ruim 40.000 m2, het op één na grootste gebouw ter wereld dat ooit een ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat heeft behaald. Het certificaat wordt deze week uitgereikt tijdens het openingscongres van de jaarlijkse Dutch Green Building Week.
 
Partners betrokken bij het nieuwbouwproject zijn o.a. ABN AMRO Real Estate Finance (financier), VolkerWessels (bouwer0, PLP Architecture (architect bureau) en OVG Real Estate (ontwikkelaar). Het pand zal worden betrokken door Deloitte en advocatenkantoor AKD. Het pand wordt eind 2014 opgeleverd.
 
Volgens Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council, is de mate van duurzaamheid van het kantoor uniek: “De ontwikkeling van OVG voor Deloitte en AKD is een ‘Outstanding’ prestatie die in Europa op het gebied van kantoorontwikkeling vrijwel niet geëvenaard is. Ik ben trots en heb veel respect voor wat wij als Nederlandse vastgoedsector presteren en hoe OVG samen met Deloitte en AKD als huurders een voorbeeldrol hebben genomen”.

Deloite - Amsterdam, Zuidas
 
Over BREEAM-NL
BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’. De Nederlandse variant, BREEAM-NL, stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft ook aan welk prestatieniveau een gebouw heeft. Het prestatieniveau is gebaseerd op een schaal van 1 tot 5 (Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding).
 
In augustus werd bekend dat het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini Nederland een ‘Very Good’ rating heeft behaald van BREEAM-NL.

Nieuws

Meer nieuws over