Techniekstudenten werken liefst bij McKinsey en BCG

07 juli 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Europese techniekstudenten die kiezen voor een carrière in de consultancybranche gaan het liefst aan de slag bij McKinsey & Company en The Boston Consulting Group. Kiezen ze voor een loopbaan buiten management consulting, dan dromen ze van een baan bij onder meer Siemens, BMW en Google. 

Jaarlijks doet Universum onderzoek naar de populariteit van werkgevers onder Europese studenten. Dit jaar deden meer dan 130,000 studenten in 12 Europese landen, waaronder Nederland, mee aan de online enquête. De 50 bedrijven die volgens studenten de beste startplek bieden voor hun loopbaan zijn opgenomen in de zogeheten ‘Europe’s Most Attractive Employers’ ranglijst. 

Uit de 2014 editie komt naar voren dat techniekstudenten (categorie = Engineering) het lieft aan de slag gaan bij het Duitse Siemens. Op #2 staat de Amerikaanse technologiegigant IBM, gevolgd door autofabrikant BMW. Het hoogst genoteerde consultancybureau op de lijst is McKinsey & Company (#12), ‘s werelds grootste strategy consulting bureau. Concurrent BCG staat op plek 20. In de top 50 staan verder vier adviesbureaus: Accenture en de Big 4 kantoren PwCEY en Deloitte.

Populairste adviesbureaus onder techniekstudenten

Techniek vs Business
Afgelopen week schreef Consultancy.nl al over de ranking onder economie en business studenten. Hieruit blijkt dat de consultancybranche onder hen populairder is ten opzichte van hun technische studiegenoten. Business studenten scharen 10 consultancybureaus tot de top 50 wergevers, ook nemen consultants hogere posities in binnen de top 50.