10 adviesbureaus in top 50 populairste EU werkgevers

23 juni 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Europese economie en business studenten die kiezen voor een carrière in de consultancybranche gaan het liefst aan de slag bij PwC, EY of McKinsey & Company. Dit blijkt uit een onderzoek van Universum gehouden onder meer dan 130,000 studenten in 12 Europese landen, waaronder Nederland. In de top 50 van populairste werkgevers staan maar liefst 10 adviesbureaus.

Jaarlijks doet Universum onderzoek naar de populariteit van werkgevers onder studenten die momenteel een studie volgen aan een opleidingsinstelling. De onderzoeken worden op wereldwijd, regionaal en national niveau uitgevoerd. De onlangs gelanceerde Europese ranking – de zogeheten ‘Europe’s Most Attractive Employers 2014’ – bevat de 50 bedrijven die volgens studenten de beste springplank bieden voor hun loopbaan.

De lijst wordt aangevoerd door zoekmachinegigant Google, gevolgd door cosmeticaleverancier L'Oreal en Big 4 kantoor PwC. Een overzicht van de top 10 werkgevers:

10 Populairste EU werkgevers

Vergelijkbaar met diverse overige onderzoeken onder studenten blijkt de consultancybranche een van de populairste sectoren om in te starten. In de top 50 aantrekkelijkste werkgevers staan verder nog vijf bedrijven actief in de adviesbranche: zakelijke dienstverlener Deloitte, de Amerikaanse giganten IBM en Accenture en de strategiekantoren Bain & Company en Roland Berger.

Adviesbureaus bij Populairste EU werkgevers

Nederland vs Europa
Vorig jaar voerde Universum een vergelijkbaar onderzoek uit onder zo’n 10.000 Nederlandse studenten. Ook die lijst werd gedomineerd door de Big4 en bekende strategie consultants. In de Nederlandse Top 100 staan in totaal 14 consultancybureaus

Zie de pagina Consultancy Rankings voor een overzicht van alle rankings van adviesbureaus.