AIMMS, Districon en Oliver Wight bundelen krachten

09 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het Nederlandse adviesbureau Districon heeft een samenwerking afgesloten met Oliver Wight en AIMMS. De combinatie van expertise van de drie adviesorganisaties zal resulteren in een volledig geïntegreerd supply chain aanbod, aldus de partners. 

Oliver Wight is een Britse supply chain specialist met zo’n 25 consultants, gevestigd in Gloucester. Opgericht in 1969 is Oliver Wight uitgegroeid tot een bekende naam in de supply chain consulting industrie. AIMMS biedt supply chain software (zoals planning, S&OP, netwerkoptimalisatie, enz.) aan zowel grote en middelgrote organisaties. De IT-dienstverlener heeft zijn hoofdkwartier in Haarlem en ook kantoren in de VS, China en Singapore. 

Supply Chain - Aimms, Districon, Oliver Wight

In een persverklaring laten de partners weten dat er twee belangrijke redenen ten grondslag liggen aan de partnership. Ten eerste, de markt eist in toenemende mate een totaal service-aanbod op het gebied van supply chain. Door het bundelen van hun expertise en diensten, kunnen alle partijen een completer dienstenaanbod bieden. Zo breng Oliver Wight kennis mee op het gebied van best practice ontwerp en optimalisatie, AIMMS biedt state-of-the-art oplossingen en Districon heeft ruime ervaring in het implementeren van supply chain transformaties. 

Les Brookes, CEO van Oliver Wight EMEA zegt: “Moderne organisaties hebben de capaciteit nodig om snel en intelligent te reageren op de alsmaar veranderende supply chain uitdagingen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. End-to-end optimalisatie is essentieel om de meest optimale waarde uit de supply chain te kunnen halen. Dit initiatief maakt het klanten mogelijk om hun gehele supply chain te transformeren en de vruchten te plukken van de synergieën tussen mensen, processen, en tools, om zo een nieuw waardeniveau te bereiken." 

“We kunnen nu op een unieke en holistische wijze geïntegreerde supply chain oplossingen bieden, op maat gesneden voor de specifieke wensen van de klant,” voegt Districon’s Managing Director Jack Pool toe. “We zijn verheugd om samen te werken met Oliver Wight en AIMMS aan dit initiatief om klanten te helpen hogere omzet en winstgevendheid te realiseren”.