Logistieke dienstverlener Districon viert 40-jarig bestaan

08 juni 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Districon viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. Samen met genodigde klanten en relaties zal het logistiek adviesbureau uit Maarssen – dat onder meer diensten levert op het snijvlak van consultancy, interim- / projectmanagement en werving & selectie – morgen stilstaan bij deze feestelijke mijlpaal.

Opgericht in 1976 is Districon een van de grotere supply chain adviesbureaus van ons land. De afgelopen zes jaar heeft de organisatie een flinke groei doorgemaakt, en heeft het zijn team uitgebreid van zo’n zeventien naar inmiddels vijfenveertig professionals. Districon werkt voor zowel bedrijven als de overheid en levert diensten op het gebied van Supply Chain Management, Cargo Logistics, Logistics Facilities en Business Intelligence.

In lijn met de snel veranderende marktomgeving besloot Districon in 2015 om de structuur van het bureau te vereenvoudigen en nam de supply chain specialist ook zijn website en huisstijl onder handen. De afzonderlijke organisatieonderdelen Districon Group, Districon Management Consultants, Districon HeatherShort (interim management) en DIMIO (detachering) werden ondergebracht onder een noemer: Districon. Dat resulteerde in drie nieuwe praktijken: Advisory (voor advies en projecten), Solutions (voor optimalisatie van bedrijfsprocessen) en Professionals (voor tijdelijke expertise). Vanuit een sectorperspectief richt Districon zich vandaag de dag op zes gebieden: Retail & Wholesale, Airports & Aircargo, Logistic Service providers, Service & Maintenance, Industry en Public.

Districon viert 40-jarig bestaan

Anno 2016 wordt Districon geleid door een managementteam van vier ervaren managing directors:

Hans van Waveren is een professional met veertig jaar ervaring op het snijvlak van logistiek, procesautomatisering/-mechanisatie en bedrijfsprocessen. Hij begon zijn loopbaan bij ingenieursbureau IHN en werkte later voor organisaties als Douwe Egberts, Frico, FrieslandCampina, Honeywell en Stork. Als zelfstandig adviseur was hij onder meer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de productie- en onderdelenlogistiek van de Fokker 50 en de Fokker 100 bij Fokker Aircraft. Gedurende zijn loopbaan is Van Waveren betrokken geweest bij meer dan 120 logistieke en supply chain projecten, zowel nationaal als internationaal. Die ruime ervaring zet hij inmiddels sinds ongeveer twintig jaar in bij Districon als een van de huidige vier managing directors.

Frits Bisschop heeft meer dan dertig jaar ervaring, waarvan meer dan vijftien jaar bij Schiphol Airport, waar hij in zijn laatste rol werkzaam was als Director Marketing & Accountmanagement en voorheen verantwoordelijk was voor B2B Marketing en Air Cargo development. Gedurende zijn loopbaan nam Bisschop zitting in meerdere bestuurs- en toezichtsraden binnen de luchtvaartsector. In 2000 sloot hij zich aan bij Districon, waar hij als managing director zijn expertise op het gebied van supply chain integratie en air cargo capaciteiten inzet.

Managing Directors Districon

Jack Pool heeft meer dan twintig jaar logistieke en supply chain ervaring, opgedaan in leidinggevende functies bij onder meer Ikea, Gillette, Procter & Gamble, Nutricia en Danone. Pool is sinds 2010 werkzaam bij Districon als managing director en is als partner in het Supply chain en Solutions vakgebied verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening. Daarbij is hij expert op het snijvlak van supply chain strategieontwikkeling en het managen van grote internationale en complexe projecten.

Jeroen Kiks heeft meer dan twintig jaar ervaring in verandermanagement en projectmanagement. In 1999 sloot hij zich aan bij Districon waar hij begon als senior consultant. Sinds 2012 is hij als managing director verantwoordelijk voor Logistics Facilities en Districon Professionals. In zijn tijd bij Districon heeft Kiks ruime interim- en projectervaring opgedaan bij zowel profit als non profit organisaties, waaronder het ministerie van Justitie, Delta Lloyd, Philips Lighting, KLM engineering & maintenance, Universiteit Twente, de Douane en de Belastingdienst.

Morgen, op donderdag 9 juni, zullen de vier managing directors samen met het complete team en klanten en relaties van Districon stilstaan bij het 40-jarig bestaan van het bureau. “Al 40 jaar draagt Districon bij aan de logistieke ontwikkelingen bij klanten in Nederland en internationaal, aldus het management team, dat verder stelt: “Het heeft ons gemaakt tot wat we vandaag zijn: Nederlands grootste logistieke adviesbureau met een compleet aanbod van producten & services… Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en hebben er zin in!”