Supply chain-specialist Districon sluit zich aan bij Royal HaskoningDHV

07 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Districon, een supply chain-adviesbureau met rond de 80 medewerkers, heeft zich aangesloten bij Royal HaskoningDHV, een van ’s lands grootste advies- en ingenieursbureaus.

In een reactie op de deal laat Erik Oostwegel, de CEO van Royal HaskoningDHV, weten: “Wij zijn bijzonder enthousiast het Districon-team te verwelkomen. Samen kunnen we klanten wereldwijd nog beter helpen hun hele keten duurzaam, flexibel en efficiënt te ontwerpen, in te richten en te besturen – met gebruikmaking van de nieuwste digitale technologie.”

Districon werd opgericht in 1976 en geldt naar eigen zeggen als het grootste adviesbureau in ons land gespecialiseerd in supply chain- en logistieke vraagstukken. Het bedrijf helpt klanten met een end-to-end supply chain-dienstenaanbod, van strategisch advies (investeringsstrategie, supply chain-advies) tot projectuitvoering en de implementatie van IT-oplossingen.

Supply chain specialist Districon sluit zich aan bij Royal HaskoningDHV

Tot de klantenkring van Districon behoren bekende namen als Action, ANWB, Blokker, Bol.com, DHL, Heineken, KLM, PostNL en verschillende overheidsinstanties. Ook heeft het Nederlandse bureau twee buitenlandse vestigingen (in de Verenigde Staten en Singapore) vanuit waar het opdrachtgevers in Noord-Amerika en Azië bedient.

“Onze kracht is het optimaliseren van (delen van) de goederenstroom van producent tot consument. Of terug van consument naar verkooporganisatie of fabrikant. We zijn wereldwijd actief in distributiecentra, van magazijnen tot cargohubs op luchthavens en in zeehavens en distributienetwerken”, legt Districon Managing Director Erwin Faber uit.

Groei versnellen, schaal vergroten

Door zich aan te sluiten bij Royal HaskoningDHV kan Districon volgens Faber profiteren van de omvang en financiële slagkracht van Royal HaskoningDHV om de “groei te versnellen” en de “schaal te vergroten”.

Royal HaskoningDHV telt meer dan 6.000 medewerkers in 25 landen. Het bedrijf is actief in verschillende segmenten binnen de zakelijke dienstverlening, waaronder engineering, design, consultancy en technologie. Gebruikmakend van het grote netwerk van het ingenieursbedrijf wil Districon zijn diensten kunnen aanbieden aan meer klanten in binnen- en buitenland.

Daarnaast kan het supply chain-bureau met de krachtenbundeling zijn proposities verbreden. Royal HaskoningDHV brengt vooral expertise in rondom technische en financiële haalbaarheid van productie- en distributielocaties en het ontwerp ervan, inclusief digitale oplossingen.

Ook in het luchtvrachtsegment worden synergieën verwacht - Districon heeft in het verleden op verschillende projecten samengewerkt met NACO, de luchtvaartadviesdochter van Royal HaskoningDHV. Waaronder gezamenlijke projecten in India, Japan en Singapore.

Districon zal onder de eigen merknaam blijven opereren en onderdeel worden van de Industry & Buildings business line binnen Royal HaskoningDHV.

Voor Royal HaskoningDHV betreft het de eerste deal van dit jaar. Vorig jaar lijfde het een bedrijf in Singapore in. Eind 2020 versterkte het zijn adviescapaciteiten met de acquisitie van Novius.