Royal HaskoningDHV koopt watertech-consultancy in Singapore

18 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee jaar na het aangaan van een strategisch partnerschap heeft Royal HaskoningDHV een meerderheidsbelang verworven in het in Singapore gevestigde Hydroinformatics Institute.

Hydroinformatics Institute (H2i) is een in 2014 opgerichte scale-up (25 medewerkers) gespecialiseerd in het leveren van digitale oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen op het gebied van water en klimaatverandering.

Vijf jaar na de oprichting nam Royal HaskoningDHV een klein belang in het bureau, en de afgelopen twee jaar heeft het tweetal samengewerkt aan enkele gezamenlijke projecten, zoals een klimaatstudie en masterplan voor de kustlijn van de stad Singapore, het kustontwikkelingsproject Shenzhen New Marine City in China en een haalbaarheidsstudie naar een voorspel- en waarschuwingssysteem voor overstromingen in Manilla.

Royal HaskoningDHV koopt watertech-consultancy in Singapore

“Door onze investering in H2i te vergroten, hopen we voort te bouwen op de successen die we tot nu toe hebben behaald”, aldus Erik Oostwegel, CEO van het Nederlandse ingenieursbureau.

Gecombineerd leidt Royal HaskoningDHV’s “domein-, data- en software-expertise” en H2i’s “geavanceerde technologie op het gebied van machine learning en big data” volgens Oostwegel tot een sterke, ambitieuze en wendbare samenwerking in het aanpakken van klimaatverandering.

“Bijvoorbeeld het regendetectie- en -voorspellingssysteem van H2i is al van vitaal belang gebleken voor de National Water Agency PUB ten tijde van overstromingen in Singapore en kan worden ingezet om ook in andere steden inwoners en bedrijven tijdig te waarschuwen”, licht de topman toe.

De deal – waarover geen financiële details naar buiten zijn gebracht – komt op een moment dat het thema volop in de schijnwerpers staat. De opwarming van de aarde brengt steeds meer extreem weer met zich mee, waarvan de gevolgen onlangs nog te zien waren in Limburg – maar ook op vele andere plekken over de hele wereld.

“Deze ontwikkelingen hebben een grote impact op bedrijven, assets en de samenleving als geheel”, zegt Gerard Pijcke, H2i’s Hoofd Consultancy. “We hebben data, snel evoluerende wetenschap en daaruit voorvloeiende inzichten nodig zodat we nieuwe strategieën kunnen ontwikkelen om de maatschappij weerbaar te maken tegen de negatieve effecten van klimaatverandering.”

Gebruikmakend van de financiële slagkracht, expertise en het netwerk van Royal HaskoningDHV wil H2i zijn groei de komende jaren versnellen, zo geeft Pijcke aan: “Het potentieel om onze impact buiten Singapore te vergroten, is door deze samenwerking aanzienlijk.”