Vitaliteitsbattle van Atos Consulting en Sport & Zaken

15 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos Consulting, Sport & Zaken en de Vonken van 2028 lanceren op 13 juni 2014 wederom de Vitaliteitsbattle. Met het evenement willen de initiatiefnemers vitaliteit stimuleren in het Nederlandse bedrijfsleven. Gedurende de dag ontwikkelen de deelnemende teams een plan om de sportparticipatie binnen het bedrijsleven flink te verhogen. Vooralsnog zijn 4 van de 15 deelnemers van de 2014 editie bekend: Arboned, Atos Consulting, Capgemini en Koning & Hartman.

Vitaliteitsbattle
Aan het jaarlijkse vitaliteitsevenement, dat gehouden wordt in het Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem, zullen in totaal 15 teams deelnemen. De teams bestaan uit young professionals van toonaangevende Nederlandse organisaties. De deelnemers schrijven, samen met een senior manager als coach aan hun zijde, een plan van aanpak met als doel de arbeidsproductiviteit binnen het eigen bedrijf te vergroten.

Sporters die stretchen

Voor een vakjury van presenteren de deelnemers uiteindelijk hun plannen, waarna er een winnaar wordt verkozen. Vanuit de adviesbranche deden vorig jaar vier organisaties mee: Atos Consulting, Capgemini (de winnaar van vorig jaar), EY en Finext. Daarnaast bestond het deelnemersveld uit onder meer Achmea, Lidl, Gemeente Den Haag, KPN, Nationale Nederlanden, NS en Randstad.

Programma
De dag gaat van start met een welkomstwoord door Eric van der Veen van Sport & Zaken. Vervolgens worden er presentaties gehouden door LifeGuard* en EY. Aan het einde van de ochtend wordt de opdracht toegelicht en gaan de diverse teams aan de slag samen met hun coach, waarna de deelnemers een lunch wordt aangeboden. Tussen de middag worden de plannen ingeleverd bij de jury en volgen nog een workshop Aikido en een presentatie van profschaatser Jochem Uytdehaage. Vervolgens pitchen de beste teams hun plannen aan de jury en wordt een winnaar bepaald. Tenslotte volgt een netwerkborrel waarbij ook een DJ aanwezig zal zijn.

Young professional VitaliteitsBattle 2014

Vitaliteit
Het thema van dit jaar gaat niet alleen om sport & bewegen, maar des te meer om algehele vitaliteit. De deelnemende teams schrijven, samen met gespecialiseerde coaches – experts op het gebied van vitaliteit – een vitaliteitsplan voor de eigen organisatie. Het plan moet bijdragen aan energieke en vitale medewerkers, met als uiteindelijk doel het verhogen van de arbeidsproductiviteit. De jury beoordeelt de plannen op o.a. haalbaarheid, doelmatigheid, meetbaarheid en creativiteit.