Atos koopt Amerikaans tech adviesbureau Miner & Kasch

29 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Atos heeft Miner & Kasch gekocht, een Amerikaans data science-adviesbureau dat beschikt over een team van circa dertig experts.

Met de deal versterkt Atos zData (de adviespraktijk voor big data en AI van Atos) zijn concurrentiepositie. De praktijk werd in 2017 gevormd nadat de Franse IT-dienstverlener zData had overgenomen. Met de recente toevoeging van het Noord-Amerikaanse Miner & Kasch telt de tak nu meer dan 100 professionals. Zo’n vijf maanden geleden nam Atos in de Verenigde Staten ook al Maven Wave over.

Miner & Kasch werd in 2015 opgericht door Donald Miner en Niels Kasch, en levert data science-consultancydiensten en big data-platformarchitectuur aan klanten uit verschillende sectoren, zoals healthcare, financial services en energie. Het bedrijf beschikt over veel expertise op het gebied van big data-technologieplatforms en ondersteunt klanten eveneens met productontwikkeling en professionele trainingen.

Atos koopt Amerikaans tech adviesbureau Miner & Kasch

De deal vindt plaats op een moment dat de vraag naar AI-diensten flink toeneemt. In lijn daarmee, laat een recente studie zien data science wereldwijd het snelst groeiende segment is binnen de consultancysector. De ontwikkelingen op dit vlak worden aangegrepen door grotere adviesbureaus, zoals de Big Four-kantoren, Accenture én Atos, die overgaan tot fusies en overnames om hun praktijken te versterken, terwijl ze daarnaast inzetten op organische groei.

“De overname van Miner & Kasch versterkt ons digitale portfolio om beter te kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten”, vertelt Jerome Sandrini, Head of Big Data and Security bij Atos in Noord-Amerika.

Inmiddels heeft Atos zData wereldwijd meer dan 1.000 opdrachten – op het gebied van AI, machine learning en gerelateerde technologieën – succesvol afgerond bij meer dan 150 klanten. De unit werkt samen met verschillende grote technologieleveranciers. Denk bijvoorbeeld aan Amazon AWS, Google Cloud en Microsoft Azure.

“De kennis en expertise van Atos op het gebied van data science bieden klanten extra technische mogelijkheden en digitale middelen. Naast dat ze hierdoor sneller producten en diensten kunnen ontwikkelen, kunnen klanten voortaan ook talloze data science-toepassingen implementeren in vrijwel elke omgeving. Dat is uiteraard van grote meerwaarde”, laat Sandrini weten.

Wereldwijd heeft Atos in 73 landen meer dan 110.000 medewerkers die jaarlijks een slordige €12 miljard omzetten.