Twee young professionals over werken bij Atos

03 september 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Koen van de Lest en Nikzad Mahbobi werken allebei al enige tijd met veel plezier bij Atos. Waarom vinden zij de ICT-dienstverlener zo’n goede werkgever? Een verslag van hun ervaringen.

“Ik ben Data Protection Expert en help klanten bij het beveiligen van hun ICT-infrastructuur”, zegt Koen van de Lest, die sinds februari 2018 actief is voor Atos in Amstelveen. “Ik heb zelf Information & Security Management gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast heb ik al verschillende banen vervuld in de IT.” Van de Lest kwam in 2017 contact met Atos via zijn afstudeeronderzoek: “Ik ben afgestudeerd bij Atos op het gebied van General Data Protection Regulation en Privacy by Design. Hierna ben ik bij Atos blijven werken omdat ik mijzelf wilde doorontwikkelen.” 

Van den Lest legt uit wat hij zo leuk vindt aan zijn werk bij het bedrijf: “Ik vind het tof hier omdat ik elke dag met een nieuwe puzzel begin en ik daarbij niet weet waar ik precies uitkom. Om die reden, het uitdagende werk dat Atos mij biedt, raad ik iedereen aan om bij Atos te komen werken. Daarnaast denk ik dat het bedrijf een goede werkgever is omdat je mogelijkheden krijgt om door te groeien. Het is gewoon een topbedrijf met veel gezellige collega’s.”

Net als Van den Lest, werkt Nikzad Mahbobi sinds 2018 voor Atos. Na zijn studie Toegepaste Wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam begon hij als Data Scientist bij de ICT-dienstverlener: “In die rol ben ik in principe bezig om problemen op te lossen door data te analyseren. Wat ik daarbij fijn vind is dat Atos mij ook een hoop vrijheid biedt. Ik werk een paar dagen per week thuis, want ik woon namelijk in Enschede. Die constructie geeft mij vertrouwen, waardoor ik beter presteer.” Volgens Mahbohi is Atos daarnaast ook een prettige werkgever omdat het bedrijf persoonlijke ontwikkeling centraal stelt. 

“Atos werkt samen met veel grote en gerenommeerde bedrijven”, legt Mahbobi uit. “Het is interessant voor zulke klanten te werken omdat deze doorgaans met uitdagende opdrachten naar Atos toe komen.” Hij voegt toe dat het vervullen van dergelijke projecten ook leuk is door zijn collega’s: “De sfeer binnen onze organisatie is erg open. Er bestaat hier geen echte hiërarchie. Je kan managers makkelijk bereiken en daarnaast hebben we vrije werkplekken waardoor je kan gaan zitten waar je wil. Om deze redenen raad ik studenten die een technische opleiding doen aan om eens bij ons langs te komen en te zien hoe hier gewerkt wordt.”