Capgemini wint Young Professional Vitaliteitsbattle

25 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Een team van Capgemini heeft de ‘Young Professional Vitaliteitsbattle 2013’ gewonnen. Zij versloegen in de finale teams van KPN en Gemeente Den Haag. Als prijs krijgt Capgemini beschikking tot een Sport-en BeweegScan (ter waarde van €1.500) en vier adviesuren om de uitvoering van het plan - de lancering van een online sportplatform - het komende jaar te ondersteunen.
 
De ‘Young Professional Vitaliteitsbattle’ vond afgelopen vrijdag plaats n het hoofdkantoor van IBM in Amsterdam. Tijdens het event streden teams van 14 organisaties met elkaar voor het beste sportplan voor hun bedrijf. De organisatie van het event lag in handen van initiatiefnemer van Sport & Zaken in samenwerking met Atos Consulting en De Vonken van 2028.

Capgemini: online sportplatform

Een recente enquête gehouden onder medewerkers van Capgemini toonde aan dat 70% van de werknemers meer wil bewegen. Er bestaan binnen het adviesbureau al diverse initiatieven om sport en bewegen te stimuleren, maar deze kampen echter met te weinig bekendheid en betrokkeneid. Volgens het winnende team kan een online sportplatform, waar elke werknemer zijn eigen prestaties volgt en deelt en waar collega’s elkaar motiveren, hierin verandering brengen. De young professionals schrijven in hun plan dat zij de sportparticipatie binnen drie jaar naar 33% willen krijgen. Kritische succesfactoren zijn een centrale lanceringscampagne, zodat alle Capgemini medewerkers op de hoogte zijn, en een sportaanbod dat kan worden afgestemd op de individuele behoeftes van medewerkers.
 
Capgemini wint Young Professional Vitaliteitsbattle 2013

Volgens jurylid Mark Janssen won Capgemini de Vitaliteitsbattle, omdat “hun realistische plan aansluit op de actuele behoefte binnen het bedrijf”. Ook zorg het voor “onderlinge verbinding” aldus Janssen.

Overige adviesbureaus

Naast Capgemini deden ook young professionals van Atos Consulting, Ernst & Young en Finext mee aan de ‘Vitaliteitsbattle 2013’. Zie het bericht ‘Vitaliteitsbattle met Atos, Capgemini, E&Y en Finext’ voor meer informatie.