Grote FD en BNR branding campagne voor Capgemini

14 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini heeft een nieuwe branding campagne in Nederland gelanceerd. De nieuwe marketing-inspanning, die tot medio april zal lopen, wordt getoond via diverse kanalen voor de zakelijke markt, waaronder het Financieele Dagblad en BNR. Diensten van zowel Capgemini als Capgemini Consulting worden uitgelicht.

Met ruim 130.000 medewerkers in meer dan 44 landen behoort Capgemini tot een van de grootste ICT-dienstverleners ter wereld. In Nederland heeft het advies- en technologiebedrijf zo’n 4.800 adviseurs in dienst, verspreid over 7 kantoren door het land.

Capgemini Consulting - Banner

Naamsbekendheid

Met de nieuwe campagne wil Capgemini een verdere impuls geven aan de naamsbekendheid in de markt en bepaalde proposities, waar Capgemini zich volgens eigen zeggen in onderscheidt, uitlichten. Vier thema’s staan centraal: Cloud in infrastructure, Innovaton in Insurance, Mobile enterprise en All Channel Experience in retail. De laatste propositie wordt uitgelicht vanuit het oogpunt van Capgemini Consulting, de management consultancy praktijk van de dienstverlener.

Naast de presentatie van banner- en content campagnes in onder meer het FD en diverse vaksites, is er ook advertentieruimte ingekocht op de radio. Dagelijks zijn vier commercials te horen op BNR. Beluister de radio fragementen: Cloud in infrastructure, Innovaton in Insurance, All Channel Experience in Retail en Mobile Enterprise.

Els van der Velden

Om meer te weten te komen over de campagne stelde Consultancy.nl drie vragen aan Els van der Velden, Brandmanager bij Capgemini Nederland en in het verleden werkzaam als marketingadviseur bij onder meer IG&H Consulting, KPMG en Boston Consulting Group.

Ontdek hoe wij het waarmaken 

Kun je meer vertellen over de nieuwe branding campagne van Capgemini?
De huidige wave van de branding campagne loopt van 17 maart tot en met 17 april. In de campagne wordt aandacht besteed aan vier belangrijke thema’s. Wij gebruiken onze eigen experts om onze kennis op deze gebieden naar buiten te brengen, een aantal van hen is persoonlijk zichtbaar in de campagne. De campagne loopt binnen verschillende kanalen: radio, desktop en mobiel. Ook hebben wij met het Financieele Dagblad een contentpartnership waarin een van de thema’s inhoudelijk wordt uitgelicht. Daarnaast gebruiken wij natuurlijk onze eigen website waar al onze experts duidelijk zichtbaar zijn via ons Expert Connect platform.

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van de campagne?
Dat we het innovatieve vermogen van Capgemini rondom deze belangrijke thema’s kunnen etaleren en natuurlijk top-of-mind bij onze klanten blijven.

Kun je al wat zeggen over de resultaten?
Over de hele linie is de respons tot nu toe goed, met een uitschieter van de banners op de mobile devices, dus op tablets en smartphones van potentiële klanten.