Ramon Viering versterkt Governance tak van Finext

31 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Finext heeft onlangs de gelederen versterkt met Ramon Viering. Hij is afkomstig van ConQuaestor, waar hij de afgelopen 6+ jaar werkzaam was op het gebied van Governance, Risk & Compliance. Bij Finext wordt Viering verantwoordelijk voor het vormgeven van de onlangs gelanceerde governance praktijk van het consultancybureau.

Ramon Viering heeft een Master behaald in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn studie was hij daarnaast actief als organisatieadviseur voor Kerssens & Viering, een adviesbureau dat hij samen met partner Timo Kerssens begin 1999 heeft opgericht. Na het afronden van zijn studie trad Viering in dienst bij verzekeraar ASR, waar hij aan de slag ging als Team Manager. Zo’n 2,5 jaar later, medio 2004, maakte hij de overstap naar zorgverzekeraar DSW.

Finext-Ramon Viering

Na een kleine drie jaar bij de Schiedamse zorgverzekeraar maakte Viering zijn rentree in de consultancybranche. Bij ConQuaestor werkte hij ruim zes jaar, met name op het gebied van risk en compliance binnen de financiële sector. Daarnaast begeleidde hij diverse Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen in de semipublieke en financiële sector bij complexe governance vraagstukken.

Begin dit jaar verruilde Viering het Utrechtse consultancybureau, inmiddels onderdeel van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton, voor Finext. Bij Finext, een financieel specialist uit Voorburg, gaat hij de onlangs gelanceerde governance praktijk vormgeven en uitbouwen. “Ramon is een gedreven en ervaren consultant. Hij weet resultaat te bereiken in complexe situaties die een grote zorgvuldigheid vragen. Hij is integer, organisatiesensitief en heeft gevoel voor verhoudingen” schrijft Finext over zijn kersverse aanwinst op de eigen site.