Wolfgang Ebbers als associe verbonden aan PBLQ

27 maart 2014 Consultancy.nl

Wolfgang Ebbers heeft zich als associé verbonden aan PBLQ. Ebbers gaat zich bij de Haagse zakelijke dienstverlener vooral richten op het gebied van digitaliseringsvraagstukken.

Ebbers studeerde Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij startte zijn loopbaan in 1995 bij een internet start-up. Na twee jaar stapte hij over naar de publieke sector waar hij als senior beleidsmedewerker aan de slag ging bij de Belastingdienst. Hij gaf daar mede vorm aan het internetloket voor particulieren.

Naast dat hij bij de Belastingdienst in diverse ICT gerelateerde functies werkte, promoveerde Ebbers in 2002 op de organisatorische inbedding van digitale overheidsdiensten. In 2003 stond hij samen met de Universiteit Twente aan de wieg van het onderzoeksprogramma Overheidsorganisaties en ICT en het Center for e-Government Studies.

Wolfgang Ebbers - PBLQ

In 2006 trad Ebbers in dienst bij het Telematica Instituut, het latere Novay, een onderzoeks- en adviesorganisatie voor ICT. Hier werkte hij als hoofdonderzoeker en principal advisor en later als managing advisor op het gebied van ICT en Digitale Overheidsdiensten. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de wetenschappelijk-inhoudelijke, de research based adviesthema’s en de commerciële en zakelijke aspecten. 

PBLQ

Als associé bij PBLQ wil Ebbers zijn digitale overheidsdiensten-expertise met name inzetten bij dienstverlening met social media, multi-channel strategieën, netwerkorganisaties, de doorontwikkeling en innovatie van e-diensten, publiek-private e-diensten en innovatiestrategieën. Naast zijn advies-werkzaamheden bekleedt hij meerdere nevenfuncties, waarbij de belangrijkste als Hoogleraar Innovatie en Communicatie bij Elektronische Overheidsdiensten bij de Universiteit Twente is. Hier geeft hij colleges, begeleidt hij onderzoekers en voert hij ook zelf onderzoek uit.

Nieuws

Meer nieuws over