Spreekkameronline wint BoerCroon zorg innovatieprijs

14 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Spreekkameronline.nl, een initiatief voor videoconferencing voor onder andere huis- en bedrijfsarts spreekuren, heeft de 2014 editie van de ‘Beyond Borders Award in de zorg’ gewonnen. De prijs voor de meest innovatieve oplossing in de zorgmarkt is een initiatief van BoerCroon.

Samenwerkingsverbanden in de zorg

Met het oog op trends en ontwikkelingen in de zorgmarkt besloot BoerCroon afgelopen jaar om de ‘Beyond Borders Award in de zorg’ te lanceren. Nicole Edelenbos, partner bij het adviesbureau en initiatiefnemer van het evenement, licht toe: “Maatschappelijke veranderingen en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. De zorgkosten lopen uit de hand, het wordt de komende jaren de uitdaging om deze te beperken. Dit vraagt om creatieve oplossingen”. De award speelt hierop in door vernieuwende en opmerkelijke samenwerkingsverbanden in de zorg in het zonnetje te zetten. De winnaar krijgt naast eeuwige roem ook ondersteuning van BoerCroon bij de verdere ontwikkeling van het initiatief.

BoerCroon - Samenwerken in de zorg

Na een uitgebreide beoordeling door zowel de jury als het publiek werd Spreekkameronline.nl, uit zeven kandidaten, verkozen tot winnaar van de Beyond Borders in de zorg award 2014. De praktische toepasbaarheid onder een grote doelgroep waren van doorslaggevende reden. “De zorg zit op dit initiatief te wachten”, aldus de jury. Ook het aanwezige publiek was enthousiast over het concept dat videoconsults met patiënten mogelijk maakt via online en digital kanalen. De komende maanden wordt Spreekkameronline.nl door adviseurs van BoerCroon ondersteund op het gebied van onder meer strategie, management en bedrijfsvoering. 

Spreekkamer online

De tweede plek ging naar Stumass, een bedrijf dat studentenhuizen met (zorg)begeleiding aanbiedt aan autistische HBO en WO studenten. Therapieland, een website ter preventie van mentale ziekten, werd gekozen tot nummer drie. Zij kregen ieder uit handen van de vakjury een kunstwerk uitgereikt, ter beschikking gesteld door Zorginstellingen Dichterbij, Amerpoort en Pluryn.

* De jury bestond uit Anita Arts (Flevoziekenhuis), Rian Veldhuizen (KNGF), Eitel Homan (NZA), Marg Jansen (Van Doorne) en Joke van Lonkhuijzen (Cordaan).